وزیر دارایی روسیه:
تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی است
کشورهای عضو بریکس طی سالهای اخیر به تلاش خود برای کاهش وابستگی به ارزهای واسط در تجارت دوجانبه سرعت بخشیدهاند، بهویژه پس از آنکه تحریمهای غرب باعث مسدود شدن ذخایر ارزی روسیه در قالب دلار و یورو در پی تشدید درگیری اوکراین در سال 2022 شد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" وزیر دارایی روسیه طی اظهاراتی تاکید کرد: تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنشها را متوقف کنند، فراهم میکند. آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، طی اظهاراتی تاکید کرد: تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنشها را متوقف کنند، فراهم میکند.
سیلوانوف روز یکشنبه در حاشیه هفدهمین نشست سران بریکس در شهر ریودوژانیروی برزیل، در گفتوگو با شبکه راشاتودی گفت مسکو آمادگی دارد سازوکارهایی برای کاهش خطرات ناشی از تحریمها ارائه دهد
این موضوع پیشتر در همان روز در نشست مدیران بانک توسعه جدید (NDB) نیز بررسی شده بود. این بانک در سال 2015 توسط کشورهای بریکس برای پاسخ به نیازهای کشورهای در حال توسعه تاسیس شد.
سیلوانوف گفت: این سازوکارها شامل زیرساختهای مالی غرب یا تسویهحساب با ارز کشورهایی که علیه روسیه تحریم وضع کردهاند، نخواهد بود و بانک توسعه جدید را از خطرات احتمالی مصون خواهد داشت.
وی درباره استفاده فزاینده از ارزهای ملی در تجارت بریکس گفت: این نوع تسویهحسابها قابلیت اعتماد و استقلال خود را از نهادهای مالی غربی اثبات کردهاند؛ نهادهایی که همانطور که دیدیم، میتوانند در هر لحظه پرداختها را متوقف کنند.سیلوانوف در ادامه تصریح کرد که این تراکنشها از طریق بانکهایی با ارتباط مستقیم کارگزاری انجام میشوند و از سامانههای تحت کنترل غرب عبور نمیکنند.
گسترش این ارتباطات، کلید حفظ گردش تجاری و تضمین تسویهحساب تجاری روان میان کشورهاست
پس از آنکه بانکهای بزرگ روسیه در سال 2022 از سامانه سوئیفت حذف شدند، مسکو و بسیاری از شرکای تجاریاش تلاشها برای فاصلهگیری از نظام مالی غرب را تشدید کردند.این گزارش حاکی است که بانکها و شرکتهای جهان بهدنبال استفاده از بسترهای مالی و بانکی جایگزین، مانند سامانههای پیامرسان مالی غیرسوئیفت، هستند و روزبهروز بیشتر از ارزهای ملی در تسویههای تجاری بهره میبرند.
سیلوانوف در اشارهای به تجارت با چین گفت که حجم مبادلات افزایش یافته است و احتمالاً همچنان رو به رشد خواهد بود. بهگفته وی، مبادلات دوجانبه در سال گذشته به 245 میلیارد دلار رسید و تقریباً تمام تراکنشها اکنون با روبل و یوان انجام میشود.
منبع: تسنیم