جمعآوری اطلاعات مالیاتی به صورت سنتی عامل افزایش اشتباه/سامانه جامع مالیاتی آماده است

به گزارش گسترش تولید و تجارت ، الیاس حضرتی ، با اشاره به بحث فرار مالیاتی در کشور و دلسرد شدن خوش حسابان مالیاتی، گفت: برای مقابله با موضوع فرار مالیاتی بستگی دارد، چه میزان بتوانیم یک سامانه بهم پیوسته یا پیوستگی سامانهای درباره اشخاص در کشور ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سامانهای باید بتواند اطلاعات یک شخص از ابتدای ثبت سفارش تا زمان ورود کالا به گمرک، ترخیص آن، توزیع در بازار، نحوه و قیمت فروش کالاها، سیستم بانکی و مالیاتی، سفر به خارج از کشور، درآمدهای متفرقه، املاک و داراییها و ... را جمعآوری کند.
وی ادامه داد:اطلاعات تمام سازمانها، شرکتها، ادارات، ارگانها و قوای سه گانه به سامانه جامع امور مالیاتی منتقل شود، آنگاه سازمان امور مالیاتی میتواند به صورت دقیق فعالیتهای اقتصادی افراد و در عین حال واقعی را رصد کند و براین اساس قطعا شرایط فرار مالیاتی کاهش قابل ملاحظهای پیدا خواهد کرد.
ایجاد سامانههای الکترونیکی مانع فرارهای مالیاتی
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس تاکید کرد: تا زمانی که مالیاتها به صورت شخصی و دستی و براساس اظهارنامههای مالیاتی ماموران زحمتکش سازمان امور مالیاتی و یا نظرات قطعی خود اشخاص تعیین و اعلام میشود، امکان خطا و مشکل هست زیرا در حالت رودرویی اشخاص، میزان فساد افزایش یافته و واقعی بودن مالیاتها هم محقق نمیشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: موضوع بعدی آن است که چه میزان افراد به تعداد مودیان مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور وجود دارد تا به مالیاتها رسیدگی کنند.
حضرتی اظهار کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی باید سامانههای جمعآوری اطلاعات را کاملا الکترونیکی کرده و به یکدیگر متصل کنیم، آنگاه میتوان همه دادهها و دیتاهای را در آن قرار داد و این تبادل اطلاعات مسلما راه را برای هرگونه تخلف میبندد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا با توجه به ایجاد دولت الکترونیک و پیشرفتهای الکترونیکی در کشور هنوز در بحث ساماندهی سامانه جامع مالیاتی مشکلاتی وجود دارد، گفت: طی سالیان متعدد روی حدود 4 سامانه مختلف کارهایی انجام شد، البته راهاندازی سامانه جامع مالیاتی هم کار بسیاری برد و طولانی شد که دولت میتوانست سریعتر از این کار راهاندازی آن را به اتمام برساند.
تعیین معافشدگان از مالیات در قانون
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سامانه جامع مالیاتی اکنون آماده شده است، بیان کرد: در همان ابتدا که ریاست کمیسیون اقتصادی را برعهده گرفتم اولین جلسه را با سازمانهای دولتی و حکومتی که اطلاعات خود را به این سامانه ارائه نکرده بودند، نشستی را برگزار کردیم زیرا سازمان امور مالیاتی از عدم ارائه اطلاعات توسط این سازمانها گلایهمند بود و آنها در همان جلسه قول دادند تا اطلاعات خود را ارائه کنند و انجام هم شده و اکنون تقریبا بسترها و زمینههای لازم انجام شده است.
حضرتی همچنین با اشاره به اینکه غیر از سازمانها و نهادهایی که در قانون معاف از مالیات شدهاند باید دیگر بخشها مالیات خود را پرداخت کنند، گفت: بخش کشاورزی و یا صادر کنندههای ما از پرداخت مالیات برارزش افزوده معاف هستند و حتی باید مالیاتهایی را هم که از صادرکنندگان دریافت شده به آنها مسترد شود.
وی تاکید کرد: ما برای تاخیر در پرداخت مالیاتهای مسترد شده به صادرکنندگان هم جرایمی را در نظر گرفتهایم بدین صورت که اگر تا دو ماه این مالیات اخذ شده از صادرکنندهها به آنها بازنگردد، مامور مالیاتی و مدیر باید جریمه قضایی شوند.
منبع : خبرگزاری خانه ملت