با حضور استاندار گیلان؛
اولین شرکت هواپیمایی بومی گیلان به بهره برداری رسید
اولین شرکت هواپیمایی بومی گیلان با حضور استاندار گیلان و معاونان وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.استاندار گیلان گفت: به زودی پرواز استانبول و تاجیکستان از رشت انجام می شود؛ سال ۱۴۰۴ سال حملونقل هوایی گیلان خواهد بود. با راه اندازی این خط هوایی برای 450 نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می شود.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، آئین افتتاح اولین شرکت هواپیمایی بومی گیلان دوشنبه شب با حضور هادی حق شناس استاندار گیلان، محمد امیرانی معاون وزیر راه و مدیر عامل شرکت فرودگاه های کشور و حسین پور فرزانه معاون وزیر و رییس سازمان هواپیمایی کشور در فرودگاه سردار جنگل رشت برگزار شد. هادی حقشناس استاندار گیلان در این مراسم با بیان اینکه گیلانیان همواره منشا خدمات برای کشور بوده اند، گفت: با افتتاح خط جدید ایرلاین هوایی در این استان قطعاً روند توسعهای در گیلان بیش از گذشته شتاب خواهد گرفت.
افتتاح خط ایرلاین هوایی در فرودگاه سردار جنگل رشت
وی گفت: ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۳ یک روز تاریخی برای گیلان در صنعت هوایی خواهد بود، زیرا ایجاد ایرلاین هوایی در گیلان بدونشک اقتصاد استان را متحول خواهد کرد.
ظرفیت خوب منطقه آزاد انزلی در توسعه فرودگاه سردار جنگل رشت
استاندار گیلان افزود: فرودگاه سردار جنگل رشت ۲۸ متر از آبهای آزاد پایینتر بوده و به همین منظور میزان مصرف سوخت هواپیما در هنگام نشستن و برخواستن بسیار کمتر است، از این رو از منطقه آزاد انزلی درخواست دارم با خریداری ۵۰ هکتار اراضی به توسعه باند فرودگاه سردار جنگل رشت کمک کند.
تاکید بر ظرفیت بالقوه گیلان در ترانزیت کالا در کشور
حقشناس تصریح کرد: در این استان چهار مد ترانزیت کالا شامل ریل، زمینی، دریایی و هوایی وجود دارد که ۲ مد هوایی و دریایی منشا توسعه استانها و حتی کشور است که نمونه بارز این امر را در کشورهای منطقه بهویژه امارات و قطر شاهد بودیم.
استاندار یکی از راههای توسعه کشور را استفاده حداکثری از درآمدها و صادرات محصولات غیر نفتی دانست
وی گفت: در دوران پایانی رژیم پهلوی میزان صادرات نفت ایران به ۶ میلیون بشکه در روز رسیده بود که این هم اکنون به یک میلیون رسیده است، لذا برای توسعه کشور باید به صادرات محصولات غیر نفتی روی بیاوریم که این امر در چند سال گذشته و با تاکیدات مقام معظم رهبری در حال انجام است.استاندار گیلان با اشاره به ویژگیهای گردشگری این استان در حوزههای مختلف بیان کرد: ماندگارترین درآمد در جهان درآمد گردشگری است که ما در این استان از این نعمت تاکنون به خوبی بهره لازم را نبردیم از این رو دولت برنامه ویژهای برای توسعه اقتصاد گردشگری در کشور و استانهای ساحلی دارد.
ایجاد اشتغال ۴۵۰ نفری در خط هوایی بومی گیلان
در ادامه سید محسن میرحسینی، مدیرکل فرودگاه گیلان، با اشاره به راه اندازی خط هوایی بومی در استان با سه فروند هواپیما، گفت: با حضور این هواپیماها در فرودگاه گیلان انتظار داریم در مرحله اول حدود ۳۰۰ تا ۴۵۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شود.
۲۷ اسفند روزی تاریخی برای فرودگاه و صنعت هوانوردی استان گیلان
سید محسن میرحسینی، دوشنبه ۲۷ اسفند در مراسم افتتاح نخستین خط هوایی بومی استان گیلان، با بیان اینکه امروز، روزی تاریخی برای فرودگاه و صنعت هوانوردی استان گیلان است، اظهار کرد: پس از بیش از پنج دهه از تاسیس فرودگاه در سال ۴۸، بالاخره شاهد افتتاح نخستین شرکت هواپیمایی هستیم که فرودگاه گیلان را بعنوان «هوم بیس» یا مرکز استقرار خود انتخاب کرده است.وی این اتفاق را یک دستاورد بزرگ برای فرودگاه گیلان دانست و افزود: افتتاح خط هوایی بومی یک گام مهم در راستای توسعه هوانوردی و اقتصاد منطقه است.مدیرکل فرودگاه گیلان افزایش پروازها و دسترسی بهتر، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، توسعه صنعت گردشگری، بهبود خدمات فرودگاهی و تقویت جایگاه منطقه ای و ملی را از جمله مزایای «بیس» شدن هواپیما در فرودگاه رشت دانست و عنوان کرد: تعداد پروازهای ورودی و خروجی با بیس شدن هواپیما در فرودگاه گیلان افزایش مییابد و دسترسی مسافران به مقاصد داخلی و بینالمللی تسهیل می شود.
میرحسینی ادامه داد: با حضور سه فروند هواپیمای امبرائر در فرودگاه گیلان انتظار داریم در مرحله اول حدود ۳۰۰ تا ۴۵۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شود و این موضوع به رونق اقتصادی استان و بهبود معیشت مردم کمک می کند؛ همچنین افزایش پروازها موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق کسب و کارهای محلی خواهد شد.
بیس شدن هواپیماها نیاز به امکانات پیشرفته دارد
وی افزود: این خط هوایی بومی سطح خدمات فرودگاهی گیلان را ارتقا می دهد فرودگاه گیلان با قابلیت تبدیل شدن به یک هاب هوانوردی جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین فرودگاه های شمال کشور تثبیت خواهد کرد.
مدیرکل فرودگاه گیلان با اشاره به تاثیر اقتصادی این رویداد، خاطرنشان کرد: کسب این موفقیت در شرایط تحریم های ظالمانه هوانوردی نشان میدهد که با اراده قوی و هم افزایی و همکاری همه جانبه می توان بر چالش ها غلبه کرد.
زمینه جذب سرمایه بخش خصوصی برای تحقق این پروژه بزرگ با کمک سازمان هواپیمایی کشور فراهم شده است
وی گفت: باید صنعت هوانوردی را برای سرمایهگذاران جذاب کنیم و امروز شاهد تحقق این رویکرد هستیم. میرحسینی تاکید کرد: فرودگاه رشت به دلیل موقعیت استراتژیک و جذابیت های گردشگری قطعا یک قطب مهم هوانوردی خواهد شد و لذا برنامه پروازی برای ۴۰۰ پرواز از مبدا بغداد، بصره و نجف در نیمه اول سال آتی پیش بینی شده؛ احداث سایت کارگو و پروازهای باری با سرمایه بخش خصوصی و استقرار یک شرکت هواپیمایی دیگر در سال آینده از اهم برنامه های اداره کل فرودگاه گیلان است.وی اظهار امیدواری کرد که این اقدامات مقدمه ای برای حل مشکل چندین ساله تطویل باند و توسعه فرودگاه باشد و متذکر شد: با شروع پروازهای العراقیه کمبود فضای پارکینگ هواپیما را در پروازهای همزمان خواهیم داشت و لذا مطالعات پروژه را تکمیل کردیم.
وی استاندار گیلان را بزرگترین مشوق این اداره کل در اجرای طرح های توسعه ای صنعت هوانوردی در استان دانست و تاکید کرد: خط هوایی بومی فرصت های بی بدیلی را برای توسعه صنعت هوانوردی، گردشگری، اقتصاد و منطقه فراهم می کند.