رئیس اتحادیه تراشکاران و ریخته گران رشت:
ایجاد اشتغال و اقتصاد مولد در آموزش مهارت های صنعتی به نسل جوان نهفته است| سازمان های متولی در آموزش جوانان همت کنند
رئیس اتحادیه صنف تراشکاران و ریخته گران شهرستان رشت گفت: با عدم وجود نیروی کار ماهر و متخصص در رشته های تراشکاری، جوشکاری و... در سطح استان مواجه هستیم که باید متولیان امر در این خصوص پیگیر آموزش این مهارتها به جوانان باشند.

طاهره معمولی کارگر - علی شاکی در مصاحبه اختصاصی با "گسترش تولید و تجارت" در دومین نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید استان گیلان، با بیان اینکه در صنف تراشکاران و ریخته گران شهرستان رشت حدود ۳۵۰ عضو پروانه دار و ۱۰۰ واحد کسبی بدون پروانه فعالیت می کنند، افزود: از اتحادیه صنف تراشکاران ۶ واحد صنعتی در دومین نمایشگاه تخصصی فرصت های ساخت داخل و رونق تولید استان گیلان حضور یافتند.
توان تراشکاران و ریخته گران رشت از اقتصاد و تولید داخلی تا صادرات به خارج از کشور
وی به معرفی همکاران خود در این نمايشگاه پرداخت و بیان داشت: یکی از واحدهای صنعتی همکار شرکت کننده در این نمایشگاه، کارگاه نوین سنگ شکن خزر به مدیریت علی اصغر زارع می باشد که دستگاه های مربوط به شن و ماسه را تولید می کند و علاوه بر ۵فروش در بازار داخلی، محصولات خود را به کشورهای آذربایجان و ترکیه عرضه می نماید.
شاکی در ادامه به دیگر واحد صنعتی همکار حاضر در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: شرکت مهندسی فروهر تیسفون به مدیریت رامک حسنی، تولیدکننده ماشین آلات بسته بندی (خدمات فرزی اساسی) است که محصولات خود را علاوه بر داخل کشور به خارج از کشور نیز صادر می نماید.
وی افزود: تراشکاری و قطعه سازی مهرداد به مدیریت مهرداد جعفری؛ طراح و سازنده انواع ماشین آلات صنعتی و گروه تولیدی سیبک صنعت کاوه به مدیریت کریم عبداللهی که تولید کننده قطعات زیربندی خودرو و انواع خدمات به صورت تخصصی می باشد از دیگر همکاران حاضر در این نمایشگاه هستند.
رئیس اتحادیه صنف تراشکاران و ریخته گران شهرستان رشت به معرفی دیگر شرکت کننده صنعتی همکار حاضر در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: صنایع ماشین سازی دادکی و پسران به مدیریت منصور دادکی؛ طراح و سازنده ماشین آلات برنجکوبی و ارائه دهنده خدمات راه اندازی خطوط تولید برنجکوبی در سراسر کشور است و علاوه بر این محصولات تولیدی خود را به کشورهای آذربایجان و ازبکستان صادر می کند.
علی شاکی در ادامه به معرفی محصولات تولیدی صنعتی خود پرداخت و افزود: شرکت ماشین سازی کاسپین به ساخت و تعمیر شافت و پروانه، جوشکاری، سند بلاست، رنگ آمیزی سازه، انواع شناور، ارائه خدمات ماشین کاری سنگین و فوق سنگین در سطح استان گیلان فعالیت می کند.
وی به پیشینه صنعتی شرکت ماشین سازی کاسپین پرداخت و یاد آور شد: این صنعت شغل پدری من بوده و پیشینه فعالیت ما به سال ۱۳۳۹، بر می گردد که پدر مرحومم، از پیشکسوتان این صنعت بود و در مغازه ای کوچک در خیابان سعدی مشغول به فعالیت بودند و هم اکنون نیز ۴ نفر نیرو در این مکان مشغول به فعالیت صنعتی هستند.
شاکی ادامه داد: در سال ۸۱ بعد از اتمام تحصیلات وارد عرصه کار شدم و فعالیت و حرفه پدری را گسترش دادم و بعد از آن در سال ۸۵ در شهرصنعتی شماره یک منطقه آزاد انزلی، در مجموعه ای به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع با ماشین آلات به روز مجموعه دیگری را دایر کردم و هم اکنون با همکاری ۱۸ نفر از پرسنل متخصص در حال فعالیت هستیم.
با عدم وجود نیروی کار ماهر و متخصص در رشته های تراشکاری، جوشکاری و... در سطح استان مواجه هستیم
وی در ادامه سخنان خود به درد مشترک واحدهای صنعتی استان اشاره و تصریح کرد: متاسفانه ما و همکارانمان با عدم وجود نیروی کار ماهر و متخصص در رشته های تراشکاری، جوشکاری و... در سطح استان مواجه هستیم، که می بایست متولیان امر در این خصوص پیگیر آموزش این مهارتها به جوانان باشند چون بازار کار وجود دارد ولی با کمبود نیروی حرفه ای و آموزش دیده مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه وظیفه سازمان هایی نظیر آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفه ای و دانشگاه فنی و حرفه ای است که نیروی کار ماهر تربیت کنند، گفت: متاسفانه در دو سال گذشته در برخی از هنرستان های رشت، رشته ماشین افزار وجود ندارد و یا سازمان فنی و حرفه ای کارگاه خود را به پيمانکار اجاره داده و درآمدزایی می کند، در صورتی که وظیفه اصلی آنها آموزش و تربیت نیروی ماهر برای ورود جوانان به بازار کار است.
رسانه ها، متولی فرهنگ سازی برای کار و تلاش در نسل جوان هستند
شاکی با بیان اینکه باید در زمینه کار و حرفه، فرهنگ سازی شود، گفت: متولی فرهنگ سازی بخش خصوصی و صنعتگر نیست بلکه رسانه ها و صدا و سیما بایستی در این زمینه فرهنگ سازی کنند، با ساخت و تولید فیلم ها و برنامه های خوب، از زندگی تراشکاران و صنعتگران موفق، که منجر به رونق تولید و توسعه استان و کشور شده اند، زمینه ترغیب جوانان گیلانی و کسب مهارت آموزی آنان را فراهم کنند.
فضای کار در شهرک های صنعتی باید توسعه پیدا کند
رئیس اتحادیه صنف تراشکاران شهرستان رشت، به مشکل مهم و اساسی دیگر واحدهای صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در بحث فضای کار صنعتی در استان گیلان، شهرک های صنعتی می بایست توسعه پیدا کنند، اگر برای هر ۱۰ روستا، یک محیط صنعتی در نظر بگیریم که فرزندان آن روستاها مشغول به فعالیت شوند و ایجاد اشتغال و در آمدزایی کنیم جوان روستایی مجبور نمی شود که زمین پدری خود را بفروشد و به عنوان مثال ماشین بخرد و مسافر کشی کند و یا با ویلاسازی کسب درآمد کند.
وی تصریح کرد: همه این مسائل قابل حل است به شرطی که متولیان صنعت و تولید و قانونگذاران با دید دلسوزانه به این راهکارها و هدایت صحیح نسل جوان به سوی اقتصاد مولد گام بردارند تا ایرانی سرافراز و خودکفا و جوانانی مستقل و تولیدکننده داشته باشیم.