به منظور جذب سرمایه گذاری در حوزه معدن؛
برنامه زمانی اجرای توسعه اکتشاف معادن گیلان مطرح شود
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ظرفیت های استان گیلان در بخش معادن گفت: به منظور جذب سرمایه گذاری در حوزه معادن؛ باید برنامه زمانی اجرای توسعه اکتشاف معادن در شورای معادن استان گیلان مطرح شود.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت"، در برنامه ششم توسعه، معدن به عنوان پیشران اقتصاد کشور انتخاب شده و این به معنای تمرکز نگاه ها و نقاط امید سرمایه گذاری ها در این بخش است. بر خلاف انتظار بعد از تحریم های آمریکا، میزان صادرات بخش معدن در کشور رشد داشته است.
در این راستا رئیس سازمان صمت گیلان، در دیدار با رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بر استفاده از ظرفیت های معدنی استان گیلان تاکید کرد.
فرهاد دلق پوش با بیان اینکه وجود معادن غنی در گیلان نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد گفت: ایجاد شرکت شهرک های صنعتی صنایع معدنی کوچک مقیاس، در امر صادرات در سطح استان گیلان باید مصوب گردد .
در این نشست خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ظرفیت های استان گیلان در بخش معادن گفت: به منظور جذب سرمایه گذاری در حوزه معادن؛ باید برنامه زمانی اجرای توسعه اکتشاف معادن در شورای معادن استان گیلان مطرح شود.
جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: توسعه معادن و احیاء معادن غیر فعال و متروکه از محورهای مهم در جذب سرمایه گذاری در سطح استان است.
پانته آ گیاهچی مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان نیز ضمن ابراز خرسندی از تعامل سازمان ایمیدرو با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان تصریح کرد: همکاری سازمان ایمیدرو با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و شناسایی ذخایر پنهان استان گیلان بسیار حائز اهمیت است. وی تصریح کرد: با توجه به وابستگی بسیاری از صنایع و نیز ایجاد زیرساخت ها به معادن و فرآورده های معدنی، ایجاد توسعه بدون برداشت از معدن امکان پذیر نیست.
گفتنی است به روایت داریوش اسماعیلی معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت بیش از 25 درصد از درآمدهای ارزی کشور ناشی از صادرات غیر نفتی متعلق به صادرات معدن و صنایع معدنی است.
لازم به ذکر است استان گیلان دارای 106 معدن فعال و غیر فعال است که علیرغم پیگیری های صورت گرفته 60 درصد آن به علت حفاظت از منابع طبیعی غیر فعال و 40 درصد آن فعال است.
گزارش از: طاهره معمولی کارگر