برپایی نمایشگاه اقوام ایرانی با حضور ۱۸ استان در شرق گیلان
فرماندار آستانه اشرفیه از برپایی نمایشگاه اقوام ایرانی با حضور ۱۸ استان در بندرکیاشهر در شرق گیلان خبر داد.
به گزارش "گسترش تولید و تجارت" رحمت حیدرینژاد فرماندار آستانه اشرفیه گفت: این نمایشگاه تا پایان تعطیلات نوروزی در بندرکیاشهر دایر است که محصولات و سوغات ۱۸ استان کشور از قبیل خوراکی، صنایع دستی و البسه در ۸۰ غرفه به نمایش گذاشته شده است. فرماندار آستانه اشرفیه با تاکید بر اهمیت این فعالیتها در شرایط جنگی ، گفت: این جشنواره و فعالیت بازارهای محلی، نشاندهنده مقاومت و ادامه زندگی مردم در شرایط سخت است.
بازارهای سنتی گیلان فرصتی ارزشمند برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم این خطه به مسافران و گردشگران است
فرماندار آستانه اشرفیه ادامه داد: ستاد تنظیم بازار و خدمات سفر، قبل از تحویل سال در شهرستان تشکیل شد و تاکنون کمبودی در سطح شهرستان مشاهده نشده و با هماهنگی با مقامات استانی، تمامی نیازهای کالاهای اساسی مردم برطرف شده و قیمتها در بازارهای محلی بهطور مناسب ارائه میشود.
برپایی بازار محلی چهارشنبه بازار در بندرکیاشهر
حیدرینژاد اظهار کرد: چهارشنبه بازار، بازار محلی کیاشهر یکی از بازارهای بسیار خوب و پررونق در استان گیلان است که با همت و تلاشی که مسئولان داشتند، فضای بسیار خوبی برای مردم فراهم شده و این بازار جاذبه ای ارزشمند برای گردشگران است.
بازارهای هفتگی گیلان و شیوه کسب و کار سنتی در آنها به شماره ۱۱۴۲ در اسفند ماه ۱۳۹۴با عنوان بازار هفتگی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد
به گفته حسین قلعه نویی یکی از کارشناسان صنایع دستی کشور ، حاضر در نمایشگاه اقوام بندر کیاشهر بازارهای هفتگی گیلان را میراثی ماندگار دانست که از دیرباز تا امروز با حضور فعال مردم به بخش مهمی از فرهنگ این سرزمین کهن تبدیل شده و همواره به عنوان یک جاذبه فرهنگی اقتصادی در جذب گردشگر در تمام فصول موثر بوده است.
به گفته وی بازارهای هفتگی گیلان امروزه با نام هایی مانند شنبه بازار، یکشنبه بازار و ... با توجه به ویژگی های مساعد آب و هوایی و تولید انواع محصولات کشاورزی شکل گرفته است که می تواند افزایش شمار گردشگران و نیز معرفی استان گیلان را به دنبال داشته باشد.
قلعه نویی : گیلان با دارا بودن جاذبه های گردشگری بی نظیر و اصالتی ممتاز در سطح کشور و خارج از مرزهای جغرافیایی دارای شهرت و محبوبیت است
آستانه اشرفیه در ۳۵ کیلومتری رشت واقع شده و فاصلهٔ آن تا شهر لاهیجان هفت کیلومتر است؛ همچنین با فاصله ۱۷ کیلومتر از شمال به بندر کیاشهر میرسد؛ آستانه اشرفیه بدلیل وجود مرقد مطهر سیدجلالالدین اشرف برادر گرامی حضرت امام رضا(ع) به عنوان مرکز مذهبی گیلان و شمال کشور نیز شناخته شده است؛ نام پیشین این شهر کُچان بوده و نامهای چورکوچان،سیاکوچه و کوچصفهان که در نزدیکی شهر آستانه کنونی قرار دارند، یادآور نام پیشین این شهر است؛این شهر در زبان گیلکی به «پیله آستانه» به معنی آستانه یا زیارتگاه بزرگ نیز سرشناس بود؛ همچنین آستانه اشرفیه در گذشته بخشی از توابع شهرستان لاهیجان بوده است.
منبع: ایرنا