استاندار در بازدید از مزارع هندوانه چاف لنگرود:
ظرفیتهای صادراتی محصولات کشاورزی گیلان باید فعال شود
آیین نخستین برداشت هندوانه در چاف لنگرود با حضور استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و مسئولان شهرستانی برگزار شد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت"مراسم اولین برداشت هندوانه از مزارع چاف با حضور استاندار گیلان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر مسئولین شهرستان لنگرود برگزار شد.استاندار گیلان در این مراسم با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی در استان گفت: گیلان ظرفیت بالایی در صادرات محصولاتی مانند کیوی، مرکبات، زیتون، فندق دارد که باید برای آنها بازارهای صادراتی فعال شود.
هادی حقشناس استاندار گیلان در جریان بازدید از باغات هندوانه در مناطق چاف و چمخاله با تاکید بر ظرفیتهای صادراتی گیلان اظهار کرد: سابقه صادرات محصولات کشاورزی از استان گیلان زیاد است و در سالهای گذشته محصولاتی مانند کیوی و مرکبات را صادر کردهایم.
لنگرود رتبه نخست استان را در کشت هندوانه دارد
استاندار گیلان با اشاره به اینکه شهرستان لنگرود با ۱۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه حدود ۳۰ هزار تن هندوانه، رتبه نخست استان را در کشت این محصول دارد، گفت: «منطقه چاف بهعنوان قطب تولید هندوانه در گیلان، ظرفیت ممتازی دارد که میتواند به عنوان پایهای برای صادرات هدفمند مورد توجه قرار گیرد.
صادرات؛ تنها راهکار مدیریت مازاد تولید و حفظ ارزش محصولات
حقشناس با بیان اینکه قیمت خرید فعلی هندوانه بین ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است و بهدلیل فسادپذیری بالا امکان ذخیرهسازی آن وجود ندارد، اظهار داشت:صادرات منظم و مستمر محصولات کشاورزی، تنها راه جلوگیری از زیان کشاورزان و تکرار تجربه تلخ عرضه مازاد در بازارهای داخلی است. وی با اشاره به دیگر ظرفیتهای استان افزود: محصولاتی مانند زیتون، فندق و حتی ابریشم گیلان قابلیت صادرات دارند همچنین توتون نیز از دیگر محصولات خاص این استان است که میتوان با ایجاد زیرساخت مناسب، آن را به بازارهای جهانی معرفی و عرضه کرد.
خشکسالی برخی محصولات کشاورزی را با مشکل مواجه کرده است | در کنار کشاورزان هستیم و حمایت از تولیدکننده در دستور کار جدی دولت قرار دارد
استاندار گیلان با بیان اینکه در برخی استانهای کشور، به دلیل خشکسالی، عرضه محصولات کشاورزی مانند پیاز، سیبزمینی و گوجهفرنگی با مشکل مواجه شده است، ادامه داد: برخی دولتها در چنین شرایطی از قیمت تضمینی برای حمایت از کشاورزان استفاده میکنند.حقشناس در ادامه با اشاره به رایزنیهای انجام شده است، گفت: با اتاق بازرگانی گیلان درباره بهرهبرداری از مرزهای صادراتی بهویژه مرز آذربایجان گفتگو شده و این مسیر میتواند فرصت مناسبی برای عرضه محصولات گیلانی به کشورهای همسایه باشد.
حق شناس: اگر بتوانیم زیرساختهایی مانند ریل یا حملونقل هوایی (فرودگاه) را برای بخشی از صادرات فعال کنیم، بخشی از بار صادراتی از جنوب کشور برداشته میشود و میتوان بخش دیگر آن را از شمال برای پایتخت و کشورهای حوزه قفقاز مدیریت کرد
همچنین در ادامه صالح محمدی رییس جهاد کشاورزی گیلان گفت : سطح زیر کشت هندوانه معادل ۳۰۰۰ هکتار است و پیش بینی می شود که کشاورزان گیلانی امسال بالغ بر ۶۶ هزار تن محصول هندوانه را به ارزش اقتصادی بالغ بر ۴۶۰۰ میلیارد ریال برداشت کنند.
کشت هندوانه بیشتر در منطقه چاف شهرستان لنگرود انجام می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: در شهرستان های رشت و صومعه سرا و لاهیجان و انزلی و تالش نیز شاهد کشت این محصول هستیم.
کشت هندوانه در گیلان به صورت دیم است که عملکرد آن بین ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم در هر هکتار است
محمدی گفت: این محصول به بیماری های قارچی و شرایط رطوبتی پای بوته حساس است. وی به کشاورزان توصیه کرد از بیمه محصولات کشاورزی استفاده کنند و یادآور شد: ۱۰ تیر آخرین مهلت استفاده از بیمه کشاورزی برای محصول هندوانه است.
این مراسم نمادین که به منظور اعلام آغاز برداشت هندوانه در شهرستان لنگرود بود، نشان از تلاشهای مستمر در حوزه کشاورزی و توسعه کشت محصولات متنوع در شهرستان لنگرود دارد. کشت هندوانه در استان گیلان از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت انجام می شود، و برداشت این محصول نیز از اواسط تیر تا اوایل شهریور ادامه دارد.
گزارشگر: طاهره معمولی کارگر