معرفی چهره های ماندگار صنعت
معرفی مرحوم حاج کریم محمدی تشکری، چهره ماندگار صنعت لبنیات ایران و استان گیلان
زنده یاد کریم تشکری سوم مرداد سال 1325 در بندر انزلی متولد شد و در 7 سالگی پس از فوت پدرش با خانوده اش به رشت آمد. پس از اتمام تحصیل در مقطع دبیرستان با علاقه وافری که به فعالیت در عرصه تولید داشت این انگیزه در دوران جوانی او سبب شد، تا آرزوهای جوانی خود را کارگاهی در خیابان مطهری رشت به نام لبنیات مطهر در اوایل دهه 60 راه اندازی کند.

حاج کریم تشکری، کارآفرین پیشکسوتی بود که با حضور درخشان در عرصه لبنیات ایران و استان گیلان چهره ای ماندگار از خود به یادگار گذاشت. این صنعتگر دلسوز و سخت کوش در جهت اعتلاء و پیشرفت صنعت گیلان از هیچ کوششی فروگذار نبود و نقش تاثیر گذاری در صنعت لبنیات نه استان بلکه کشور داشته است.
زنده یاد کریم تشکری سوم مرداد سال 1325 در بندر انزلی متولد شد و در 7 سالگی پس از فوت پدرش، با خانوده اش به رشت آمد. پس از اتمام تحصیل در مقطع دبیرستان با علاقه وافری که به فعالیت در عرصه تولید داشت این انگیزه در دوران جوانی او سبب شد، تا آرزوهای جوانی خود را کارگاهی در خیابان مطهری رشت به نام لبنیات مطهر در اوایل دهه 60 راه اندازی کند.
این کارگاه در خیابان مطهری رشت با نام مطهر به صورت نیمه اتوماتیک فعالیت خود را شروع و عزم، اراده ، دوراندیشی، خلاقیت و نوآوری و اشتیاقی به کارآفرینی بستری شد تا وی دامنه تولیدات خود را گسترش و افقی جدید را در عرصه تولید و کارآفرینی آغاز نماید.
جاذبه صنعتگری او را از فروشگاه و کارگاه خیابان مطهری رها کرد و اندیشه یک واحد تولیدی بزرگ در ذهن او ایجاد شد و همین بهانه ای شد تا شرکت شیر پاستوریزه مطهر گیلان را در سال 1375 به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی گیلان تاسیس و سرانجام یک واحد تولیدی لبنیات با تولید انواع محصولات لبنی پاستوریزه شامل شیر پاستوریزه ، شیر کاکائو و انواع ماست در کارخانه ای واقع در جاده رشت – خمام با حضور آقای سعیدی کیا وزیر وقت جهاد کشاورزی افتتاح شود.
او که ذهنی خلاق و پویا داشت و در تصمیم گیری های کلان همانند یک جوان به افق های دور دست نگاه ژرفی داشت، با شناخت آگاهانه از بازارهای بومی و کشوری توانست با تنوع در عرضه محصولات مطهر، بازار گیلان را در اختیار گیرد اما دامنه گسترش محصولات رقبا از تهران در بازار سایه افکنده بود، او باز با اتخاذ بر تصمیم گیری های کلان این بار با وسیع کردن دامنه تولید همراه با تنوع و با الویت قرار دادن کیفیت این بار ترکیب جدید از محصولات خود را در بازار ایران عرضه کرد.
وی در طی مدت کوتاهی پس از تثبیت محصولات خود در بازار و ایجاد اعتماد بین مشتریان تصمیم به طرح توسعه جدید گرفت همین خصوصیات بارز او به عنوان صنعتگری سخت کوش و خستگی ناپذیر موجب شد تا در سال 1384 فاز دوم کارخانه را با استقرار ماشین آلات مدرن با بکارگیری از تکنولوژی روز اروپا با تولید انواع محصولات لبنی اجرایی و در سال 1386 اولین خط تولید شیر استریل، آب میوه و شیرهای طعم دار در گیلان مورد بهره برداری قرار گیرد.
محصولی جدید از تولید پنیر با نام (پنیر یو اف) یک ابتکار خلاقانه ای از مجموعه مطهر بود که در سال 1386 عملیاتی شد این محصول که توانست بازار ایران را تسخیر کند این بار با نام تجاری ( سرگل ) آنچنان مورد استقبال ذائقه بازار مصرف ایران قرار گرفت که خط تولید کارخانه پاسخگوی قفسه های یخچالی بسیاری از مارکت های ایران نشد و حجم تقاضا برای خرید آن پاسخگوی نیاز بسیاری از استان های کشور نبود.
سرگل که مرداد ماه سال 1388 به جهت ارتقای سطح کیفی و روزآمد سازی تکنولوژی با تنوع، کیفیت و فرمولاسیون اختصاصی وارد مارکتینگ کشور شد بازار ایران را در تولید پنیر به تکاپو انداخت .
زنده یاد حاج کریم تشکری پس از سرگل اهداف بزرگ دیگری را در ذهن داشت اما پس از سال 1389 که در مراسم افتتاح تنها کارخانه تولید قوطی های آلومینیومی خاورمیانه که در شهرک صنعتی سپیدرود رشت توسط فرزندش مهندس بابک تشکری مدیرعامل شرکت تالک ایرانیان که با حضور مقامات کشوری و استانی عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، مشعل سال ها تلاش خود را در عرصه صنعت، به فرزندش سپرد و امروز این مشعل با افتخار در عرصه صنعت ایران با بهره گیری از تکنولوژی و دانش فنی و مهندسی روز دنیا در جغرافیای زیبای ایران ،در رشت می تابد.
این بزرگ مرد عرصه صنعت به همسر و فرزندانش بسیار وفادار و به دوستانش علاقه مند بود و با مردم با محبت رفتار می کرد و احسان و نیکوکاری و انجام فعالیت های عام المنفعه خیر خواهانه از اصول زندگی او بود .
او برای برخی از دوستان خود تعریف می کرد که بانو کیقبادی همسرش همواره در مسیر تولید به او گوشزد می کرد که "صنعت بالا و پایین دارد اگر روزی در صنعت با مشکل روبرو شدی و مشکلات مالی بر تو غلبه کرد برای جبران مشکلات مالی به مردم کم فروشی نکن و یا شیر کارخانه را با آب مخلوط نکن ، که هر که دچار این اشتباه شد ، سیلاب آن آب زندگی اش را ویرانه کرده است. "
این بزرگ مرد صنعت لبنیات گیلان که او را از پیشکسوتان صنعت لبنیات این استان می شناسند، "موسس انجمن صنفی لبنیات گیلان" بود و سال ها مسئولیت این انجمن را برعهده داشت.
زنده یاد حاج کریم محمدی تشکری در بامداد 12 دی ماه سال 1398 پس از تحمل چند سال بیماری دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. اقدامات نیکوکارانه و خیرخواهانه این چهره بزرگ همیشه ماندگار خواهد بود.
گزارش از: سعید سیمیاری