همزمان با هفته رشت ؛
نخستین فستیوال ملی خوراک با عنوان گیل خوراک در رشت برگزار شد
شهردار رشت گفت : رشت می تواند به عنوان یکی از قطب های گردشگری فرهنگی و اجتماعی کشور محسوب شود

به گزارش"گسترش تولید و تجارت " شهردار رشت در نخستین فستیوال ملی خوراک با عنوان گیل خوراک که در تالار مرکزی رشت برگزار شد ضمن خیر مقدم به تمامی میهمانان داخلی و خارجی حاضر در این رویداد بزرگ با اشاره به اینکه بیش از چهار صد سال پیش ، رشت به عنوان مرکز فرهنگی ، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گیلان انتخاب شد، اظهار کرد: امروزه رشت یکی از قطب های گردشگری، فرهنگی و اجتماعی و.. کشور محسوب می شود.
رحیم شوقی با بیان اینکه در بیستم آذر سال ۹۴ شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو به ثبت رسید، افزود: اهدای این عنوان به رشت فرصت مناسبی برای بسیاری از مباحث شد .
شهردار رشت با تاکید به اینکه شورا و شهرداری رشت با بهره مندی از این ظرفیت بزرگترین رویداد خوراک کشور در رشت را برگزار کرده است ، تصریح کرد: در این راستا حدود ۴۰ برنامه در هفته رشت سال جاری برگزار می گردد و بر خود لازم می دانم از تمامی افراد و دستگاه هایی که در برگزاری این رویداد با همکاری داشتند تقدیر و تشکر نمایم.
شوقی ادامه داد: در تلاشیم تا با بهره مندی از عنوان رشت شهر خلاق خوراک یونسکو ، نسبت به ایجاد فرصت های مناسب اقتصادی ، تجاری، فرهنگی و.. برای رشت اقدامات مناسب انجام پذیرد.
خبرنگاران خارجی پیام دوستی و صلح مردم رشت را انعکاس دهند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز در همایش بزرگترین رویداد خوراک کشور در رشت با بیان اینکه رشت شهر اولین ها و بهترین هاست گفت : رشت را نباید صرفا به خوراک ، صنایع دستی ، آب و هوای خوب و مناظر زیبایش شناخت ، بلکه بزرگترین ویژگی رشت در طول تاریخ داشتن انسان های فرهیخته ، مردمان خوش طینت و گشاده رویی است که در تمام جهان زبانزد هستند.
محمد حسین واثق کارگر نیا با اشاره به اینکه ما منتخبین مردم رشت به همراه شهردار این شهر در نباشیم تا رشت را به جایگاه واقعی اش برسانیم ادامه داد : قصد همه ما این است که با تعاملات سازنده هفته رشت را به هفته جهانی رشت تبدیل کنیم .
وی تاکید کرد : از تمامی خبرنگاران و سفرای عزیزی که در این رویداد بزرگ حضور دارند تقاضا دارم تا پیام صلح و دوستی مردمان شهر فرهیخته رشت را به دیگر کشورها اعلام کنند.
غذا و خوراک سفیری برای معرفی گیلان
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز در این رویداد بزرگ که به مناسبت هفته رشت برگزار شد ، اظهار داشت : در بازدیدی که از نمایشگاه خوراک در تالار مرکزی رشت داشتم ، ثبت ۳۵۰ نوع غذا و خوراک برایم بسیار قابل توجه بود.
مصطفی ده پهلوان با بیان اینکه با در حین بازدید از نمایشگاه ارائه شده متوجه شدم که تمامی این غذاها برگرفته از ریشه و سلایق مردمان این دیار است ، تصریح کرد : میراث برجا مانده از نیاکان ما چه ملموس و چه غیر ملموس را باید بشناسیم و یقینا زندگی مسالمت آمیز بشر با طبیعت منجر به حفظ این میراث خواهد شد .
وی با بیان اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه نشانی از بی توجهی به آثار زیستی نیاکان ماست ، گفت : غذا و خوراک می تواند سفیر خوبی برای معرفی گیلان باشد و ما زمانی می توانیم میراث فرهنگی خود را حفظ کنیم که پشتوانه و مشارکت مردمی داشته باشیم.
گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد دلار گردش مالی دارد
ولی جهانی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در این رویداد بزرگ با تاکید بر لزوم احیا و معرفی غذاهای محلی گیلان بیان داشت : توسعه گردشگری گیلان با پس زمینه معرفی غذاهای محلی استان در الویت قرار دارد.
وی با بیان اینکه گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد دلار گردش مالی را رقم می زند تصریح کرد : این موضوع می تواند برای سرمایه گذاران حوزه گردشگری بسته انگیزشی باشد، همچنین رونق گردشگری خوراک منجر به اشتغالزایی می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه فرهنگ خوراک گیلان ظرفیت جهانی شدن دارد، گفت : حدود ۸۰ درصد گردشگران جهان به غذاهای سنتی کشور تمایل دارند و خوردن غذاهای سنتی کشورها را از مهمترین جاذبه های گردشگری می دانند.
جهانی از ثبت ملی ۴۰ اثر ناملموس حوزه گردشگری خوراک گیلان خبر داد و افزود : برای توسعه گردشگری خوراک باید آثار ناملموس خوراک ثبت ملی شود.
وی ادامه داد : عدم توجه به موضوع خوراک به عنوان یک مولفه فرهنگی و یکی از جاذبه های گردشگری منجر به فراموشی بسیاری از غذاهای محلی گیلان شده بود ، اما با تلاش همکاران در مجموعه دبیرخانه شهر خلاق خوراک و اداره کل میراث استان موجب شناسایی ۳۵۰ نوع غذا و ثبت ملی ۳۵ نوع غذای گیلان در فهرست آثار ناملموس کشور شد .
تنوع غذایی در رشت مدیون بانوان و مادران فرهیخته رشت است
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت هم در این مراسم ضمن تلاش های انجام شده در راستای برگزاری رویداد بزرگ خوراک کشور در رشت قدر دانی نمود و بیان داشت : این تنوع غذایی از بانوان فرهیخته رشت به نسل ما رسیده است و انتظار داریم این مهم سینه به سینه به نسل های بعدی انتقال یابد.
علیرضا تاج شهرستانی با بیان اینکه از زمان ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو چند سالی سپری شده است ادامه داد : با توجه به اهمیت این برندینگ و با بهره مندی از ظرفیت های شهر خلاق خوراک رشت ، امیدواریم بتوانیم گام هایی موثر در تحقق توسعه هر چه بیشتر در رشت برداریم.
گفتنی است ؛ در این رویداد مهم ، از تابلوی ساختمان ساعت که با هنر رشتی دوری طراحی شده بود ، رونمایی گردید و در پایان هم از فعالین حوزه خوراک در سطح گیلان تقدیر به عمل آمد و قدر دانی شد.
طاهره معمولی کارگر