ابهام مطالبات مردم؛ زیر آوار اغتشاش و تحریمهای جدید
ناآرامیهای اخیر کشور در دو بخش اعتراضات و اغتشاشات دیده شد که ریشه آن را میتوان در بیاعتمادی مردم نسبت به دولت دید. مسئولین کشور بعد از پایان یافتن اغتشاش نباید از پاسخگویی به مطالبات مردم شانه خالی کرده و آن را فراموش کنند.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" اجتماع روز ۷ دیماه ۱۳۹۶ که مردم مشهد آغازگر آن بودند با هدف ابراز نارضایتی از وضعیت اقتصادی-معیشتی برگزار شد. این اجتماع در اکثر شهرها گسترش یافت و کمی بعد از دل شعارهای اقتصادی، شعارهای سیاسی و ساختارشکنانه بیرون آمد و از مسیر اصلی مطالبه گری منحرف شد.
اعتماد، عامل پیوند مردم و دولت
اعتماد مردم نسبت به نظام، سرمایه بزرگ انقلاب اسلامی است. در جوامع دموکراسی محور اگر مردم نسبت به مسئولان خود اعتماد لازم را نداشته باشند، نسبت به دولت فاصله میگیرند. در شرایط فعلی ایجاد حائل و نبود ارتباط مناسب بین مردم و دولت و رفتارهای غیر شفاف، اعتماد عمومی را خدشهدار کرده است. بهعنوان مثال فیشهای نجومی یا اختلاسهای نجومی تنها یکی از علل اشاعه بیاعتمادی مردم نسبت به دولت است که در همان زمان، تلاش برای انتشار عمومی و مستمر فیشهای حقوقی مدیران و برخورد قاطعانه مسئولان با این پدیده زشت در دستور کار قرار گفت اما با گذشت حدود دو سال از افشای این حقوق نجومی نمیتوان شاهد اقدام اثرگذاری جهت اجرای «شفافیت اقتصادی» و مقابله با «مفاسد اقتصادی» بود. رهبر معظم انقلاب در شهریور ۱۳۹۵ در باب فیشهای نجومی و اهمیت اعتماد مردم به نظام فرمودند: «…اگر (حقوقهای نجومی) دنبال گیری نشود اعتماد مردم نسبت به نظام کاسته میشود و این فاجعه بزرگی خواهد بود» همچنین میفرمایند: «… به مردم بگویید چهکار کردید در این قضیه (حقوقهای نجومی) مردم اعتمادشان ضربه خورده است».
ریشه اعتراضات در سایه کمکاری مسئولان
به دنبال ناکامیهای دولت در زمینه حل مشکلات واقعی اقتصادی و ارائه آمارهای رشد اقتصادی که برای مردم قابللمس نبوده، ناامیدی مردم نسبت به تغییر رویه دولت در اصلاحات اقتصادی موجب بیان مطالبات به حقی در اقصی نقاط کشور شد که متاسفانه زیر غبار اغتشاش و فتنه به حاشیه رفت.
بحران بانکها و موسسات مالی و اعتباری و عدم نظارت و کنترل آن توسط بانک مرکزی، فساد اقتصادی شبکهای، عافیتطلبی رجال دولتی، رکود حاکم بر صنایع و کارخانهها و بیکاری ناشی از آنکه در برخی استانها به وضعیت حاد خود رسیده است تنها چند نمونه از چالشهای مهم اقتصادی کشور است که فشارهای زیادی را برای مردم بهخصوص طبقه محروم و مستضعف وارد کرده است. در سالهای اخیر مقام معظم رهبری بهطور مرتب هشدار به اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی میدادند اما بازهم کشور به بازار کالاهای وارداتی تبدیل شد، رگهای تولید داخلی خشکید، کارخانهها تعطیل شدند و برشمار کارگران بیکار روزبهروز افزوده شد. تحمل این شرایط بحرانی اقتصاد وقتی رنجآورتر است که برخی نمایندگان از افزایش حقوق خود سخن میگویند؛ گویی ذرهای از واقعیتهای زندگی معیشتی مردم درکی ندارند.
همچنین ریشههای دیگر این اعتراضات اخیر را میتوان در راهپیماییهای مالباختگان موسسات مالی غیرمجاز و اعتراضات متعدد کارگران کارخانههایی که تعطیل شدند جستجو کرد. اعتراضاتی که طی چند ماه فارغ از هرگونه خشونتی با بیتوجهی و نادیده انگاری مسئولین و نمایندگان مواجه شد. همچنین عدم پوشش رسانه ملی و رسمی کشور طی ماهها و روزهای اخیر، فقدان یک تریبون ملی که مردم صدای خود را به مسئولین برسانند، فشارهای روانی ناشی از بیعدالتی، اختلاف طبقاتی بین کارگران بی حقوق و مدیران نجومی بگیر و عدم فهم مردم توسط مسئولین درنهایت منجر به این میشود که مردم ناامید از همهجا به سمت اعتراضات خیابانی بروند.
اغتشاشات
دشمنان و فتنه گران همیشه در کمین انقلاب اسلامی در همان روزهایی که رسانه رسمی کشور با بیتوجهی نسبت به اعتراضات مردم بهروزهای عادی خود ادامه میداد، باقدرت هر چه بیشتر به رهبر اعتراضات تبدیل شد و به مردم معترضی که رسانهای نداشتند خط دهی میکرد و با تزریق عناصر فتنه و خودفروخته، اعتراضات آنها را به آشوب کشاند تا بتواند صدای اعتراض مردم را به حاشیه رانده و با تقویت آشوبها و موجسواری بر آن، بار دیگر کشور را متهم به نقض حقوق بشر کرده و بستر لازم برای تحریمهای یکجانبه و چندجانبه علیه ایران را فراهم کند. طبیعی است در چنین شرایطی که صداوسیما گوش خود را بر اعتراضات مردم بسته است، نمیتوان امید داشت که اعتراضات تندتر نشده و دشمن از آن سوءاستفاده نکند.
این اغتشاشات، اتفاقی طبیعی نبوده بلکه عملیاتی مهندسیشده از سوی غرب برای وادار کردن ایران برای نشستن بر سر میز مذاکرات موشکی و منطقهای بود که خسارات قابلتوجهی بر دوش ملت و کشور بهجا گذاشت.
مسئولان! مورد سوال قرار گرفتید، پاسخگو باشید
۱-مسئولان بایستی در اسرع وقت برای ارائه عملکرد خود و ارائه برنامه خود برای خروج از این شرایط اقتصادی بحرانی اقدام کنند و با این باور که فساد مانند موریانه پایههای اقتصاد، فرهنگ و عدالت را خورده است، «فساد زدایی» و «شفافیت» را در صدر برنامههای خود قرار داده و بیش از این به اعتبار خود در میان مردم ضربه نزنند.
۲-مسئولین مسیری قانونی تعریف کنند تا مردم بتوانند مطالبات خود را بیان کرده و انتقاد کنند.
۳-توصیهای به مسئولین صداوسیما
بدیهی است که رسانه ملی به دلیل تامین اعتبارات مالی هنگفت از بودجه عمومی کشور، رسالتی سنگین در اطلاعرسانی صحیح دارد. جریان رسانهای دشمن (شبکه BBC فارسی) بارها رویدادهای خبری را به صورتی در دست میگیرد که گویا BBC فارسی فقط انتشاردهنده انتظارات و خواستههای بهحق بخشهای عظیمی از مخاطبین ایرانی است و برای نمایش بیطرفی خود در هر برنامه، خیلی هوشمندانه، حداقل فرصتهایی را در اختیار کسانی که در بالاترین سطح تضاد با عقاید BBC هستند، قرار میدهد و بدین ترتیب میتوان شاهد حضور تمام بازیگران صحنه سیاسی ایران نظیر اصلاحطلب، اصولگرا، ملی_مذهبی، سلطنتطلب و غیره و غیره در بین مخاطبین و بازیگران صحنه بازی رسانهای BBC فارسی بود؛ اما متاسفانه رسانه ملی سالهای گذشته در شیوه ارائه گزارشها و تحلیلهای خبری کسب رضایت برخی را برجذب مخاطبین واقعی خود که ملت شریف ایران هستند، بهوضوح ترجیح داده است. بهراستی چرا رسانه ملی با تکنیک رسانهای سعی در مبالغه اقدامات دولتها داشته و اعتبار و شان خود را در میان مخاطبانش خدشهدار میکند؟ رسانه ملی اگر باسیاست حمایت از مردم نقشآفرینی نکند میدان را بار دیگر به رسانههای معاند واگذار خواهد کرد.
مردم هوشیار و بصیر ایران میدانند که بستر اجرای عدالت و مقابله با ظلم، امنیت است و بنابراین خیلی سریع صف خود را از صف دشمنان نظام که همچون کرکس در آسمان کشور ایران کمین کرده و منتظر کوچکترین رخنه و زمینه برای براندازی نظام هستند، جدا کرده و حمایت از ولایتفقیه و آرمانهای انقلاب را در صدر اولویتهای خود قرار میدهند و اما مسئولین و دولتمردان کشور هرگز نباید فراموش کنند که اهداف انقلاب اسلامی قرار بود معطوف این مردم شریف ستمدیده و ضعیف جامعه باشد و امید آن است که این مطالبات بهحق ملت ایران، زیر آوار اغتشاشات و بازیهای سیاسی دفن نشود.