ناظر گمرکات گیلان گفت:از ابتدای امسال تاکنون گمرکات گيلان توانست 454 هزار و 138 تن کالا به ارزش 298 میلیون و 332 هزار و 065 دلار صادرات داشته باشد.
به گزارش "گسترش تولید و تجارت" به نقل از ایسنا، ابوالقاسم یوسفی نژاد اظهار کرد: در یازده ماهه اول امسال گمرکات گيلان توانست 454 هزار و 138 تن کالا به ارزش 298 میلیون و 332 هزار و 065 دلار صادرات داشته باشد.
وی افزود: از مجموع صادرات صورت گرفته از گمرکات استان گیلان در یازده ماه اول امسال،گمرک انزلی با 103 ميليون و 614 هزار و 014 دلار و با وزن 100 هزار و 341 تن صادرات کالای غیر نفتی درصد تغییراتی معادل 13 درصد رشد از لحاظ ارزش و 3 درصد رشد از لحاظ وزن، نسبت به مدت مشابه سال قبل را دارا بوده است.
ناظر گمرکات استان گیلان ادامه داد:کالاهایی نظیر محصولات نباتی،سبزیجات،میوه،خرما،کشمش،چای،محصولات معدنی و مصنوعات آن،شیشه و مصنوعات آن، محصولات صنایع غذایی،محصولات نساجی و محصولات پلاستیکی عمده ترین اقلام صادراتی را به مقصد کشورهایی نظیر روسیه،آذربایجان،قزاقستان و عراق تشکیل می دهند و این چهار کشور در میان بیش از 30 کشور مقصد صادرات گمرکات گیلان به ترتیب رتبه اول تا چهارم را به خود اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد:همچنین کشورهایی نظیر افغانستان،گرجستان،هند،سوریه،ترکمنستان،امارات،ترکیه و... نیز از عمده ترین طرف های تجاری این گمرکات محسوب می گردند.
مدیرکل گمرک انزلی تصريح کرد: با تلاش و کوشش خدمتگزاران مردم در گمرکات استان گیلان در طی یازده ماه نخست امسال در زمینه ترانزیت خارجی صادره مقدار 224 هزار و 427 تن کالا با 22 درصد افزایش از طریق گمرکات گیلان و از مبدا کشورهای روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و اکراین به مقصد کشورهای عراق،ترکیه،افغانستان،قرقیزستان،مناطق آزاد و... ترانزیت انجام گرفته ارزش کالای ترانزیت شده نیز برابر با 220 میلیون 394 هزار و 561 دلار بوده است.
یوسفی نژاد،عمده کالاهای ترانزیت شده از گمرکات گيلان را شامل سوخت، آهن آلات، چوب، تخته خودرو و ماشین آلات صنعتی و البسه و سایر محصولات شیمیایی عنوان کرد.
ناظر گمرکات گیلان خاطرنشان کرد: در مدت مذکور بالغ بر یک میلیون و 843 هزار و 940 تن کالا به ارزش 878 ميليون و 209 هزار و 339 دلار از طریق گمرکات استان گیلان به کشور واردات قطعی شده است.
وی ادامه داد: عمده کالاهای وارد شده شامل آهن آلات و ماشين آلات صنعتی،لوازم برقی و قطعات آن چوب و تخته،گندم و جو و ساير محصولات شيميایی می باشد.
یوسفی نژاد،با بیان اینکه عمده واردات صورت گرفته گمرکات گیلان از کشورهای فدراسیون روسیه،قزاقستان،چین، آذربايجان، ژاپن،کره جنوبی،آلمان،ترکيه و امارات می باشد،گفت:در یازده ماه نخست امسال 351 هزار و 419 نفر به کشور وارد و 328 هزار و 946 نفر از کشور خارج شده اند.