افزایش ظرفیت تولید خاویار در آستارا تا سقف یک تن
رئیس اداره شیلات بندر مرزی آستارا گفت: ظرفیت تولید گوشت ماهیان خاویاری شهرستان در سالجاری تا سقف 140 تن و خاویار تا سقف یک تن افزایش می یابد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" صادق خاصی پور اظهار کرد: ماهیان خاویاری از جمله گونههای آبزی کمنظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله برخوردارند.
وی با بیان اینکه ارزش ماهیان خاویاری تنها به جهت استفاده از گوشت آنها ارزیابی نمی شود، ادامه داد: تخم اینگونه ماهیان از دیگر شاخصه های آنان است که به «خاویار» یا «مروارید سیاه» مشهور است.
خاصی پور در بخش دیگر سخنان خود به توسعه فناوری پرورش و استحصال خاویار در سطح کشور اشاره کرد و افزود: فیل ماهی بزرگترین ماهی آبهای داخلی ایران است که از دیدگاه کیفیت خاویار رتبه اول را به خود اختصاص دادهاست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان احداث شده است، خاطر نشان کرد: در سال 1396 از دو مزرعه فعال بالغ بر 88 تن گوشت ماهی خاویاری از نوع «فیل ماهی» و 111 کیلوگرم خاویار استحصال شد.
رئیس اداره شیلات آستارا با تاکید بر اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون حدود 550 کیلوگرم خاویار از مزارع شهرستان استحصال شده است، اضافه کرد: پیش بینی می شود، ظرفیت تولید گوشت ماهیان خاویاری شهرستان در سالجاری تا سقف 140 تن و خاویار تا سقف یک تن افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: خاویار استحصال شده پس از مرحله عمل آوری، بسته بندی و وارد بازار مصرف داخلی و خارجی نیز می شود.
نمونههایی از «فیل ماهی» با وزنی در حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم و سنی بیش از ۱۰۰ سال صید شدهاست که هر ۲ یا ۳ سال یک بار تخم ریزی میکند.
این ماهی بین ۱۴ و ۱۷ سالگی بالغ میشود و از قامتی معادل یک و نیم متر تا بیش از چهار متر بر خوردار می باشد. رکورد صید این ماهی در دریای خزر، در سواحل ایران ۹۸۰ کیلوگرم به همراه ۱۲۰ کیلوگرم خاویار بوده است.
منبع: ایسنا