با همکاری اداره کل صمت، پارک علم و فناوری و دانشگاه گیلان
اولین رویداد فناورانه مدیریت بهینه مصرف انرژی در صنایع برگزار شد
با هدف ارائه خدمات فناورانه به واحدهای تولیدی از سوی شرکتهای دانش بنیان و فناور، اولین رویداد فناورانه مدیریت بهینه مصرف انرژی در صنایع، در پارک علم و فناوری گیلان برگزار شد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" رییس پارک علم و فناوری گیلان در این همایش اظهار داشت: در سالهای اخیر تغییراتی در نوآوری سازمانی شکل گرفته که منشا آن به سال ۲۰۰۳ بر می گردد، این نوآوری که مدیریت باز نامیده می شود سطح کیفی مدیریت را به طرز چشمگیری تغییر داده است.
رویدادهای فناورانه در راستای سیستم نوآوری باز است
علی باستی ادامه داد: در گذشته تحقیق و توسعه درونی مهمترین منبع نوآوری سازمانی بود که نوآوری بسته نامیده می شود.
وی با بیان اینکه این روزها نوآوری باز، شرکتها را دعوت می کند تا در کسب و کار خود از ایده ها و فناوری های بیرونی بیشتری بهره مند شوند، افزود: در این نوع نوآوری به شرکتها اجازه داده می شود تا از ایده های نوآورانه دیگران بهرهمند شوند.
رییس پارک علم و فناوری گیلان در ادامه به تفاوت نوآوری باز و بسته اشاره کرد و گفت: در نوآوری بسته نوآوری ها فقط در مرزهای مشخص در شرکت تعریف می شوند، دانش، فناوری، فرایندها و مالکیت معنوی تحت کنترل شرکت نوآورانه باقی مانده است اما عملکرد در سازمان های نوآوری باز بدین گونه است که شرکت ها مبالغ زیادی را برای تحقیق و توسعه داخلی سرمایه گذاری می کنند تا بتوانند آن را به عنوان یک مرکز دانش بنیان مستقر کنند.
وی با بیان اینکه فرایند نوآوری با یک سیستم بسته، با مرزهای شرکت ثابت و فعالیت های تحقیق و توسعه داخلی مشخص می شود، تصریح کرد: در نوآوری باز فرایند نوآوری فراتر از مرزهای شرکت با هدف افزایش پتانسیل نوآوری کسب و کار با استفاده از فعالیت های استراتژیک محیط است، در نتیجه در این فرایند کارمندان، دانشگاه ها، رقبا، مشتریان و صنایع دیگر می توانند یکپارچه شوند و نوآوری از طریق تعاملات داخلی و خارجی، فناوری ها، فرایندها و کانال های فروش با هدف شرکت برای توسعه محصولات، خدمات یا مدلهای تجاری نوید بخش بوجود می آید.
باستی با بیان اینکه متاسفانه در کشور و استان گیلان این عیب ساختاری وجود دارد و در اکثر موارد نوآوری بسته متداول است، گفت: باید بپذیریم که هر شرکتی که به شکل نوآوری باز عمل نماید موفق خواهد بود و در کشور عزیزمان ایران و همچنین استان گیلان هم مسیر موفقیت شرکتهای دانش بنیان و افراد نخبه که طرح ها و پروژه های خوبی برای ارائه دارند با ساختار نوآوری باز هموار می شود.
رییس پارک علم و فناوری گیلان خاطرنشان کرد: در خصوص عرضه فناوری، رویداد ارائه نیاز فناورانه، یکی از سیستم های نوآوری باز است، به عنوان مثال نیازهایی که در صنعت ما مورد نظر است، در کنارش اعضای هیات علمی دانشگاه ها، محققین و شرکتهای دانش بنیان و فناور به واحدهای تولیدی کمک خواهند کرد، یعنی پروژه بر اساس نیاز کشور تعیین می شود و براساس اولویت بندی مقالاتی ارائه می گردد و در بحران ها، تامین مالی نوآوری باز ، تامین مالی جمعی مدنظر است. به عنوان مثال در کشور چین که سیستم نوآوری باز اجرا می شود، زباله های انباشته را خریداری کرده بازیافت می کنند دوباره با ارزش افزوده می فروشند.
تلاشها معطوف به رفع مشکلات واحدهای تولیدی در عرصه تامین انرژی است
مدیر کل صمت گیلان نیز در این همایش ضمن تبریک دهه تولید و تجارت اظهار داشت: متاسفانه در خصوص مصرف بهینه انرژی در حوزه صنعت در هفته های اخیر در استان با چالش های سختی مواجه شدیم و دوستان ما در حوزه صنعت گلایه های شدیدی داشتند. تلاش نمودیم جلساتی با ستاد وزارتخانه برگزار کنیم، همچنین با همکاری شرکت شرکتهای صنعتی استان، مشکلات مصرف انرژی را برای صنعتگران به حداقل رسانیم.
تیمور پورحیدری با بیان اینکه سهم مصرف انرژی صنعت ما در حوزه برق استان ۱۵ درصد است، یادآور شد: از همه ظرفیت ها برای رفع این چالش استفاده می کنیم و از طرح ها و ایده های شرکتهای دانش بنیان و فناور و اساتید دانشگاه جهت مدیریت بهینه در مصرف انرژی در صنایع، استقبال خواهیم نمود.
وی با بیان اینکه امروز دو واحد تولیدی در حوزه دانش بنیان در شرق گیلان را افتتاح خواهیم کرد، گفت: با توجه به شعار امسال توسط مقام معظم رهبری «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین » استان گیلان خوشبختانه از استانهای پیشتاز کشور در این زمینه محسوب می شود و امیدواریم با همدلی و همگرایی با پارک علم و فناوری گیلان، اساتید دانشگاه و مدیران ارشد در سطح ملی، در جهت توسعه و ارتقای صنعت و تجارت استان گام های خوبی برداشته شود.
آمادگی ارائه کمکهای فنی به واحدهای تولیدی در تمامی زمینه ها وجود دارد
مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه کشور ما در حوزه تولید و مصرف انرژی با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد، گفت: در سطح کلان، نحوه سیاست گذاری و شاخص هایی که تعیین می شود بسیار مهم است، بعنوان مثال اگر نرخ ارز متناسب با نرخ رشد نقدینگی تغییر نکرد و قیمت انرژی با نرخ تورم نیز تغییر نداشته باشد و بخش تولید و مصرف با حوزه بازار کار همخوانی نداشته باشند، قطعا برتری نسبی و مزیت رقابتی را از دست خواهیم داد.
سید رضا میرعسکری ادامه داد: در بخش سیاست گذاری های خرد که مربوط به مصرف کننده و تقاضا کننده می شود نیز اگر در خصوص لوازم صوتی، تصویری، سیستم های سرمایش و گرمایشی دغدغه ای برای شخص استفاده کننده وجود داشته باشد، می تواند ارزش افزوده بالایی برای کشور ایجاد نماید.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان با دارا بودن ۱۹۰۰۰ دانشجو و ۶۰۰ عضو هیات علمی، ۱۰ دانشکده و یک پردیس دانشگاهی، دو پژوهشکده و یک اندیشکده، بزرگترین دانشگاه شمال کشور محسوب می شود، گفت: دانشگاه گیلان این آمادگی را دارد که به واحدهای تولیدی راکد استان از لحاظ فنی کمک نماید تا فعال شوند، همچنین در خصوص کمک و بهبود شاخص های انرژی نقش خود را ایفا نماید.
رفع نیازهای فناورانه صنایع با کمک واحدهای فناور و دانش بنیان تسهیل می گردد
رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره کل صمت گیلان در این همایش با بیان اینکه مصرف انرژی در بخش صنعت و معدن یک سوم کل مصرف انرژی در کشور است، اظهار داشت: مصرف انرژی صنعتی در بخش گاز ۷۹ درصد، برق ۱۵ درصد و گازوییل و مشتقات آن نیز ۶ درصد می باشد.
اسماعیل مقدس با بیان اینکه یکی از ارکان مهم در اداره کل صمت، اداره آموزش، پژوهش وفناوری است، افزود: از جمله وظایف این اداره جمع آوری و اعلام نیاز واحدهای نوآور و دانش بنیان و بررسی و پیشنهاد راه کارهایی برای حل نیازهای صنایع توسط فناوران می باشد.
وی ادامه داد :در این رویداد مهم اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره کل صمت گیلان رسالت و وظیفه هماهنگی صنایع شاخص و کارخانجات و اعلام نیازهای آنها را عهده دار است.
مقدس تصریح کرد : با پایش واحدهای صنعتی استان که نیازمند بهینه سازی مصرف انرژی هستند و دعوت از آنها در این جلسه ، خواستار کمک واحدهای دانش بنیان و فناور و معرفی محصولات آنها به واحدهای صنعتی استان هستیم.
رییس اداره آموزش، پژوهش، و فناوری اداره کل صمت گیلان گفت: از مرکز پژوهش های انرژی دانشگاه گیلان، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فنی و مهندسی مرتبط با مجموعه صمت استان در خصوص هوشمندسازی و مدیریت بهینه مصرف انرژی در این همایش دعوت گردید تا با ایده ها و طرح های دانش بنیان و فناورانه خود یاری رسان واحدهای تولیدی و صنعتی استان باشند.
پارک علم و فناوری یکی از اجزای زیست بوم فناوری گیلان با قدمتی ۲۰ ساله است
مدیر تجاری سازی و سرمایه گذاری پارک علم و فناوری گیلان نیز در این رویداد مهم فناورانه اظهار داشت: نظام ملی نوآوری در سالهای اخیر شاهد افزایش تعداد کنش گران سطوح سازمانی مختلف بوده است، گفت: پارک علم و فناوری یکی از اجزای زیست بوم نوآوری در استان می باشد و نزدیک به ۲۰ سال در حال فعالیت است.
مرجان میر زنده دل با بیان اینکه تدابیر سیاست های کلی و فرایند حمایت توسعه سازی و تجاری سازی محصولات از مرحله تولید برعهده این پارک می باشد، گفت: با توجه به بسترها و نیازهایی که صنایع گیلان دارند و با توجه به محدودیتهایی که در مصرف انرژی هایی نظیر ( برق و گاز ) وجود دارد، در صدد برآمدیم اولین رویداد فناورانه بهینه سازی مصرف انرژی در حوزه صنایع را با حضور شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک علم و فناوری گیلان برگزار نماییم تا بتوانیم پس از ارائه توضیحات این شرکتها در زمینه توانمندیها و ظرفیتهای موجود، جهت حل مسئله صنایع استان گام ارزشمندی بر داریم.
لازم به ذکر است: شرکتهای دانش بنیان و فناور حاضر در این همایش که دانش و توانمندیهای خود را در زمینه کمک به صنایع در راستای بهینه سازی مصرف انرژی ارائه نمودند،عبارتند از: شرکت طراحی قوای محرکه فرزانگان، پارس فراهوش آژمان، گسترش فرنیک ورنا، نوآوری تجارت آریوسام، گیلان حرم آفرین، بهسازان اندیشه بشرا، پویشگران مدیریت فرانگر و مرکز پژوهش های انرژیهای نو و ایمنی انرژی دانشگاه گیلان.
گزارش از : طاهره معمولی کارگر