ایجاد چشم اندازی روشن برای اقتصاد دریایی گیلان از اهداف مهم صندوق توسعه صنایع دریایی کشور است
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: رشد اقتصاد دریایی گیلان از اهداف مهم صندوق توسعه دریایی کشور است.

محمد ساعد محمودی در گفت و گو با خبرنگار رسانه "گسترش تولید و تجارت" در سفر خود به گیلان گفت: امروز از واحدهای صنعتی که در گیلان از تسهیلات صندوق توسعه صنایع دریایی استفاده کرده اند بازدید انجام شد و زیرساخت ها و ظرفیت های تولید شناور را نیز بررسی کردیم.
وی افزود: گیلان از غنی ترین استان های شمال کشور برای ساخت شناور است که در حال حاضر از ظرفیت های تعمیرات شناوری آن خوب بهره گرفته می شود، اما در خصوص ساخت شناور هنوز ظرفیت های خالی وجود دارد که با همکاری صندوق توسعه صنایع دریایی برانیم این فرایند را تقویت کنیم.
محمودی با اشاره به طرح توسعه ای که در گیلان در حال پیگیری است، ادامه داد: زمینی برای توسعه ساخت کشتی و شناورهای دریای خزر در تقویت ترانزیتی و عبور کالا تهیه شده است که با بهره برداری از آن، ظرفیت ۵ تا ۱۵ برابر افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط خوبی فراهم شده است تا از آب و هوای خزری بیش از پیش استفاده شود زیرا تاکنون بیشتر از ساحل استفاده شده است و در بخش گردشگری می توان گفت که پا در آب نگذاشته ایم و برای توسعه این بخش نیاز به سرمایه گذاری های عظیم و کشتی های بزرگ داریم.
محمودی تصریح کرد: در ایران بیشتر افراد برای بهره مندی از دریا به فکر تملک زمین و یا خرید ویلا هستند این در حالیست که در دنیا بهره برداری در این خصوص به سمت کشتی های تفریحی سوق داده شده است و باید برای ترویج این فرهنگ کشتی های تفریحی بیشتری تهیه شود تا نیازها در این خصوص پاسخ داده شود.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی وزارت صمت ادامه داد: در بحث شیلات دریای خزر آنچنان که باید در بین همسایه های این اکوسیستم ارزشمند همدلی نیست و متاسفانه ذخایر آبزیان رو به کاهش است، این در حالیست که خزر یکی از منابع ارزشمند تامین پروتئین محسوب می شود و باید طرح هایی مانند پرورش ماهی در قفس و صید و صیادی در این بخش توسعه یابد و تحقق آن نیازمند ابزار و تجهیزاتی است که صندوق می تواند تا حدودی آن را تامین کند.
وی با بیان اینکه بحث نفت و گاز و بهره برداری از منابع تجدیدناپذیر را نیز دنبال می کنیم، گفت: در جهت رشد و پیشرفت کشور باید از نوار ساحلی خزر بهره بگیریم.
محمودی افزود: تبدیل ظرفیت های بالقوه به منابع پایدار صنایع دریایی خزر یکی از اهداف مهمی است که صندوق توسعه صنایع دریایی آن را دنبال می کند.
مدیر صندوق توسعه صنایع دریایی کشور با بیان اینکه چشم انداز روشنی در پیش روی اقتصاد دریایی است، تصریح کرد: برای توسعه، اقتصاد کشور را به سمت دریا باید سوق دهیم و ضمن پررنگ تر شدن نقش صندوق در تحقق این هدف مهم، سرمایه اصلی را باید مردم بیاورند؛ زیرا کاری سود ده و پر بازده است.
محمودی خاطرنشان کرد: مشخص است زمانی فعالیت ها پرداوم خواهد بود که کارها با توان دانش بنیان گره بخورد و برای تحقق این مهم در بخش صنایع دریایی هم اندیشی هایی با دانشگاه گیلان و پارک علم و فناوری استان در این سفر انجام شد.
محمودی گفت: منطقه آزاد انزلی پتانسیل بزرگی است و صندوق علاقمند است با همکاری اتاق بازرگانی گیلان قدمهای بیشتری را بردارد و صندوق توسعه صنایع دریایی در حد بضاعت خود موجبات تسهیلگری و سرعت کارها را در این منطقه فراهم خواهد کرد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی همچنین تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته اجرای جزء ۴ تبصره ۳ ذیل ماده ۱ قانون که از زمان تاسیس صندوق تاکنون محقق نشده بود، هم اکنون در دستور کار قرار گرفته به ثمر نشسته است و بخشنامه مربوطه برای تبیین جزییات اجرایی ابلاغ شده است.
مطالب مرتبط