برگزاری تور رشت گردی برای خبرنگاران استان گیلان
فرهنگسرای گردشگری بوم اندیش به عنوان اولین فرهنگسرای گردشگری کشور با هدف ایجاد زنجیره مشارکتهای فعال و پایدار کنشگران گردشگری تاسیس شده و فعالیت های اثرگذار و کارآمدی جهت پایداری صنعت گردشگری و کسب و کارهای حوزه گردشگری انجام داده است.
.jpg)
به گزارش "گسترش تولید و تجارت" تورهای نوروزی رشتگردی به همت فرهنگسرای گردشگری، کافه فروشگاه گیل بانو و با مشارکت نهادهای همسو، شهرداری رشت و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری جهت معرفی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری رشت برنامه ریزی و اجرا شده است.
جواد هادی زاده مدیرعامل فرهنگسرای گردشگری هدف از برگزاری تورهای رشتگردی را تلاش جهت توسعه برنامه های گردشگری شهری رشت و فعال سازی ظرفیتهای جذاب رشت دانست و افزود امید داریم ابنیه های تاریخی قابل توجه و موزه های رشت به همت مدیران شهری و نهاد های مرتبط در راستای برندسازی مکان خود برنامه ها و امکاناتشان را منسجم و هدفمند کرده و گردشگران در بازدید از آن لذت و تجربه حضور با کیفیت را احساس کنند.
بر اساس این گزارش، در تور رشت گردی خبرنگاران، میثم نواییان رئیس موزه رشت و راهنمای گردشگری از باستان شناسان و پژوهشگران برتر حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز همراه گروه بود و تاریخچه موزه ها و ابنیه تاریخی را برای رسانه ها توضیح داد.
بازدید خبرنگاران از موزه خانه میرزاکوچک جنگلی در استادسرای رشت
در راستای این تور رشت گردی ، خانه میرزا کوچک خان جنگلی در رشت مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت.
خانه میرزا کوچک خان جنگلی یکی از خانه های تاریخی استان گیلان و شهر رشت است که نمایشگر معماری بومی خطه شمالی ایران در چند سده اخیر است. قدمت این خانه به بیش از ۲۰۰ سال میرسد.
از نظر عده زیادی، خانه میرزا کوچک خان جنگلی بخش مهمی از هویت سیاسی و تاریخی شهر رشت است.
جدا از اصالت بالا، این خانه امروزه به عنوان موزه اسناد و وسایل دوران نهضت جنگل در دید عموم قرار گرفته است.
بازدید خبرنگاران از موزه رشتیدوزی در عمارت کلاهفرنگی رشت
خبرنگاران حاضر در برنامه رشتگردی همچنین از موزه رشتیدوزی در عمارت کلاهفرنگی و کافه فروشگاه گیل بانو در رشت بازدید کردند.
هنر رشتیدوزی از جمله هنرهای ارزشمند و تاریخی مردم گیلان بوده و آثار تولیدی هنرمندان رشتیدوزی از پتانسیل زیادی برای تکمیل حلقه زنجیره ارزش گردشگری و معرفی برند گردشگری شهر رشت در سطح داخلی و بینالمللی برخوردار است.
گفتنی است؛ پس از ثبت شهر رشت به عنوان شهر ملی هنر رشتیدوزی در گام بعدی ایجاد شد و راهاندازی موزه ارائه آثار و همچنین مراحل و تکنیکهای به کار رفته در این صنعت در دستور کار ادارهکل میراث فرهنگی گیلان قرار گرفت و با انتخاب مکان عمارت تاریخی کلاهفرنگی رشت برای راهاندازی موزه رشتیدوزی و همچنین جمعآوری آثار تولید شده توسط هنرمندان این موزه تخصصی راه اندازی شد.
با ثبت ملی و ایجاد موزه آثار تولیدی هنرمندان این رشته که توانایی رقابت با برترین تولیدات صنایعدستی کشور را داراست، امیدواریم با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط، برند رشتیدوزی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
رشتی دوزی یکی از رودوزیهای سنتی ایران و از صنایع دستی شهر رشت است که قدمت آن 330 سال قبل از میلاد می رسد.
انواع طرح در رشتی دوزی بازوبندی، بندرومی، بته جقهای، شاخ گوزنی، بوته جقه ای قهر و آشتی، گل بادامی گل و بوته، گل و مرغ، مجالس شاهانه، داستان های ادبی و عرفانی، موضوعات بزمی، شکارگاهی، رزمی، شمس های ترنجی، صورت خورشیدی، گل حاشیه ای، پیچک ترنجی، طرح های اسلیمی، گل های شاه عباسی و گل های ساعتی و غیره نام دارد.
بازدید خبرنگاران از خانه قدیری در رشت
خبرنگاران گیلانی به دعوت تور نوروزی رشت گردی از خانه تاریخی قدیری رشت، با بنا و معماری منحصر به فرد آن بازدید کردند.
بناهای تاریخی همواره یکی از جاذبه های مهم در جذب گردشگر بوده اند.
در دوره های حکومتی سابق ایران، به تناسب مواد و ابزار آلات در دسترس، ساختمان هایی با سبک معماری خاص ساخته می شده است.
نمای این ساختمان ها اغلب از مواد طبیعی بوده و جذابیت بیشتری دارد. کمتر کسی را می توان یافت که از تفاوت سبک معماری امروزی و قدیمی ایران، اطلاعاتی در اختیار نداشته باشد؛ اما باستان شناسان به صورت ویژه، با تمام خصوصیات مربوط به هر دوره آشنایی کامل دارند. خانه تاریخی قدیری رشت، یکی از نمونه های بارز از جاذبه های تاریخی و گردشگری استان گیلان به شمار می آید. این سازه با قدمتی طولانی، استقامت خود در طول سالیان دراز را به رخ معماران امروزی می کشد. چیدمان داخلی و سبک طراحی این بنا، بسیار زیبا بوده و در آن اصول زیبایی شناسی به طور کامل رعایت شده است. لازم به ذکر است شرایط اقلیمی استان نیز، در شکل گیری نمای این سازه، بی تاثیر نبوده است.
بازدید خبرنگاران از موزه مردم شناسی رشت
در تور رشت گردی نوروز1401 خبرنگاران از موزه مردم شناسی در رشت نیز بازدید کردند.
موزه مردم شناسی رشت نزدیک به ۷ دهه است که در نزدیکی سبزه میدان رشت خودنمایی می کند.
گفته می شود که این ساختمان به یکی از یاران میرزا کوچک خان به نام میرزا حسین خان کسمائی تعلق داشته و وزارت فرهنگ و هنر در دوره قبل و سال ۱۳۴۹ این خانه را خریداری و کاربری آن را به موزه تغییر داده است.
منبع: موج