توانیران، سامانه ای برای تقویت داخلی سازی کالا و خدمات
سامانه توانیران به دنبال ایجاد فرصت برای داخلی سازی نیازهای وارداتی کشور است و همکاری بنگاه های اقتصادی در ثبت توانمندی خود در سامانه مذکور نقش موثری در معرفی خدمات و کالاهای تولیدی ایرانی و جلوگیری از واردات کالاهای مشابه خواهد داشت.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره کل صمت گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار "گسترش تولید و تجارت" در خصوص سامانه «توانیران» اظهار داشت: براساس اصل بیست و سوم قانون اساسی «قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی » که در ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، رعایت قانون در کلیه اقدامات سازمان ها، خریدها و پاسخگویی به بخش های خصوصی و دولتی ضروری گردید.
اسماعیل مقدس افزود: مدیران واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی نیز با عنایت به راه اندازی سامانه «توانیران» که بمنظور حمایت از کالاهای تولید شده و خدمات فنی قابل ارائه در کشور و جلوگیری از واردات محصولات مشابه ساخت داخل صورت گرفته است، می توانند مشخصات کالاهای تولیدی و یا خدماتی خود را در سامانه مذکور به نشانی TAVANIRAN.TR ثبت کنند.
این مسئول خاطر نشان کرد: طبق قانون حمایت از ساخت داخل و وظایفی که به کلیه وزارتخانه ها محول شده، دولت موظف است از واحدهایی که توانایی تولید محصول مشابه خارجی یا محصولاتی که به نحوی در داخل کشور قابلیت تولید دارند را حمایت کند در واقع این سامانه به دنبال ایجاد فرصت برای داخلی سازی نیازهای وارداتی کشور است.
وی افزود: در همین راستا واحدهای دانش بنیان و فناور که به نحوی متولی نوآوری در مباحث تولید محصول و قطعات هستند در این سامانه ثبت نام می کنند.
-----------------------------------------------------------------
مطالب مرتبط: فراخوان سازمان صمت گیلان به واحدهای صنعتی جهت ثبت نام در سامانه توانیران
-----------------------------------------------------------------
رییس اداره آموزش و پرورش و فناوری اداره کل صمت گیلان گفت: مدیران واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی محصولات و توانایی های خود را، در سامانه توانیران ثبت نموده و اگر متقاضی خاصی داشته باشند، محصولات دانش بنیان خود را عرضه خواهند نمود.
مقدس تصریح کرد: اطلاعات این سامانه مبنای تصمیم گیری در خصوص امکان تامین اقلام مورد نیاز کشور قرار میگیرد و از واردات کالاهای مشابه و خروج ارز جلوگیری بعمل می آورد.
وی با بیان اینکه وقتی واحدهای متقاضی از این توانایی ها آگاهی یابند، قانون گذار آنها را ملزم می کند که شرکت های دولتی و واحدهای صنعتی از محصول ساخت داخل استفاده نمایند؛ تصریح کرد: همکاری بنگاه های اقتصادی در ثبت توانمندی خود در سامانه نقش موثری در معرفی خدمات وکالاهای تولیدی و جلوگیری از واردات کالاهای مشابه تولید، به داخل کشور خواهد داشت.
گزارش: طاهره معمولی کارگر