رئیس مرکز ملی فرش در گیلان مطرح کرد؛
صادرات، فروش و اقتصادی سازی پیشران توسعه فرش است
اولین جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش قالی به همت مرکز آموزش بازرگانی گیلان و با همکاری اداره کل صمت استان و مرکز ملی فرش ایران، صبح امروز در سالن همایش مرکز فنی و حرفه ای شهید باهنر رشت برگزار شد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" در این همایش که با حضور فعالان عرصه فرش دستباف از سراسر گیلان و نیز مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط برگزار گردید،^ رئیس مرکز ملی فرش با تاکید بر لزوم معرفی فرش گیلانی گفت: صادرات، فروش و اقتصادی سازی پیشران توسعه فرش است.
فرحناز رافع اظهار کرد: زنجیره ارزش فرش دستباف را مدیون سخاوت انگشتان دستان هنرمندان هستیم.
وی با اشاره به طرح و نقش فرش در استانهای کشور افزود: برای فرش گیلان در این زمینه کاری صورت نگرفته است.
رئیس مرکز ملی فرش با تاکید بر لزوم واکاوی و ریشه یابی از قدمت تاریخی و فرهنگی فرش بیان کرد: شهرت فرش گیلان مورد غفلت واقع شده است.
رافع با بیان اینکه شهرت سازی فرش گیلانی مورد تاکید است، گفت: شهرت، نام و نشان فرش دستباف گیلان باید در جهان شناخته شود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تبلیغات در صنعت فرش، افزود: باید از فضاهای تبلیغی و رسانهای برای معرفی فرش گیلان تلاش شود.
رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه صادرات، فروش و اقتصادی سازی پیشران توسعه فرش است، بیان کرد: شهرت سازی و تبلیغ حلقه گم شده در زنجیره ارزش فرش وجود دارد.
رافع با اشاره به به چالشهای پیش روی صنعت فرش اضافه کرد: بازاریابی و فروش مهمترین چالش حوزه صنعت فرش است که باید برطرف شود.
وی با تاکید بر لزوم بکارگیری از هوش مصنوعی در معرفی صنعت فرش افزود: بکارگیری فناوریهای نوین تبلیغی و رسانهای، حلقه مغفول مانده صنعت فرش است.
رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه بازاریابی مشارکتی موفق ترین اصل در این بخش است، گفت: هیچ گاه برای صرفه جویی، تبلیغ حذف شود، چرا که تبلیغات سرمایه گذاری برای اقتصادی سازی است.
رافع با بیان اینکه چالش اصلی فرش گیلان بازاریابی است، اضافه کرد: بازاریابی شبکه ای در صنعت فرش گیلان باید در اولویت قرار گیرد.
فرش گیلان با برند قم و اصفهان عرضه میشود/ لزوم برندسازی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان در این همایش با تاکید بر لزوم برندسازی در صنعت فرش استان گفت: فرش گیلان با برند قم و اصفهان عرضه میشود.
سیدمحمد اسحاقی اظهار کرد: این استان در بخشهای مختلف قابلیتها و توانمندیهای فراوانی دارد.
وی با اشاره به قدمت طولانی و تاریخی در بخش ابریشم و فرش افزود: ایران، ۲۶۵۰ سال قبل به محصول ابریشم و فرش رسیده و این نشان دهنده اهمیت و جایگاه فرش در کشور و استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با بیان اینکه فرش در ادوار مختلف با فراز و نشیبهای فراوان شده است، گفت: حفظ فرهنگ و هنر بافندگی فرش در کشور و گیلان را مدیون بانوان هنرمند هستیم.
اسحاقی با انتقاد از فقدان برند مشخص در حوزه فرش گیلان اضافه کرد: چرا باید فرش گیلان با برند قم و اصفهان عرضه شود.
وی با بیان اینکه برندسازی فرش گیلان مطالبه جدی است، افزود: فرایند برندسازی در حوزه فرش گیلان صورت گرفته نشده است و هنر و اثر زیبای گیلان نباید با نام استانهای دیگر عرضه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای ارزشمند در حوزه صنعت فرش و ابریشم، بیان کرد: بیش از ۹۹۰۰ خانوار گیلانی بیش از ۶۰۰ تن پیله تر کرم ابریشم در استان تولید میشود.
اسحاقی با بیان اینکه زیرساختهای خوبی در حوزه ابریشم در گیلان وجود دارد، گفت: با تشکیل کارگروه احیای فرش و صنعت ابریشم در گیلان، نیازها، بایدها و نبایدهای این حوزه دسته بندی و طبقه بندی شود.
وی با تاکید بر اینکه بروزرسانی و نگاه نو در صنعت فرش مورد تاکید است، افزود: ذائقه شناسی در بازار هدف فرش در کشور کشورهای همسایه بسیار اهمیت دارد.
برندسازی در بخش فرش گیلان صورت نگرفته است
مدیرکل صمت گیلان در این جشنواره با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار بافنده فرش در استان گفت: برند سازی در بخش فرش گیلان صورت نگرفته است.
تیمور پورحیدری افزود: قابلیتهای فرش دست بافت گیلان مغفول مانده است که باید بیشتر در این حوزه توجه شود.
وی با انتقاد از نگاه منفعلانه در حوزه فرش در گیلان، تصریح کرد: گیلان با وجود ۱۳ هزار بافنده فرش یکی از قطبهای تولید این بخش در کشور است.
مدیرکل صمت گیلان با تاکید بر اینکه آسیب شناسی در حوزه فرش مورد توجه است، گفت: دگرانگیزی در حوزه فرش گیلان در دستور کار قرار گرفته و با احصاء مشکلات و چالشها در راستای حل این مشکلات قدم بر میداریم.
پورحیدری با بیان اینکه گیلان در حوزه صادرات فرش قابلیتهای ارزشمندی دارد، گفت: فرش ایران و گیلان در جهان حرف برای گفتن دارد.
وی با اشاره به اهمیت برندسازی در حوزه فرش افزود: برند سازی در بخش فرش گیلان صورت نگرفته است و همین موضوع به چالش تبدیل شده است.
مدیرکل صمت گیلان با تاکید بر لزوم بازاریابی و اقتصادی سازی در حوزه فرش استان بیان کرد: برندسازی و اقتصادی سازی در بخش فرش و ابریشم، اشتغال آفرین است.
پورحیدری با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار بافنده فرش در گیلان اضافه کرد: تولید فرش از ۱۲ هزار متر مربع به ۵۱ هزار متر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ۹۲ درصد از بافندگان در گیلان خانم هستند و فقط ۸ درصد آقایان در حوزه فرش فعالیت میکنند.
مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه ۹۵۰۰ بافنده تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، گفت: بافندگان مشکلات زیادی در حوزه تامین اجتماعی دارند.
پورحیدری با اشاره به چالشهای اعتباری در بخش ارتقای صنعت فرش، بیان کرد: فرش علاقه مندان زیادی دارد اما به علت مشکلات اعتباری در این بخش ضعیف هستیم.
وی به تشریح بخشی از مشکلات و چالشهای صنعت فرش پرداخت و افزود: نبود برند مشخص، فقدان اعتبارات و نبود تشکلی خاص در حوزه صنعت فرش بخشی از مشکلات این صنعت است.
منبع: مهر