استاندار در شورای حفاظت از منابع آب گیلان تاکید کرد؛
ضرورت رعایت تقویم زراعی از سوی کشاورزان برای مدیریت بهینه آب
استاندار گیلان بر لزوم رعایت تقویم زراعی از سوی کشاورزان در سال جاری با همراهی مسئولان متولی تاکید و اظهار کرد: تجربه نشان می دهد که مدیریت بهینه آب توسط شالیکاران با رعایت تقویم زارعی میسر است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" هادی حقشناس استاندار گیلان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب گیلان در سالن شهید انصاری استانداری با بیان اینکه بارشهای باران در اسفندماه سال گذشته در حد نرمال بوده است، گفت: این میزان بارش بر اساس پیشبینیها در فروردینماه بار دیگر در حد نرمال و در اردیبهشت بیش از حد نرمال خواهد بود که این داده ها باید به کشاورزان اطلاع رسانی شود، تا برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.
تاکید بر لزوم اعلام تعرفه عادلانه مصرفی برای گیلان توسط وزارت خانه های نیرو و نفت
حق شناس گفت: وزارت خانه های نیرو و نفت باید در اعلام تعرفهها، گیلان را در فصل سرما استانی سردسیر و در فصل گرما استانی گرمسیر بدانند، زیرا در زمستان سال گذشته میانگین سرمای استان نسبت به میانگین کشوری ۲ درجه سردتر و در فصل سرما ۲ درجه گرمتر خواهد بود.
نقش تنظیم توزیع دقیق آب زراعی در کاهش تنش آبی در اراضی شالیزاری برخی از نقاط استان بسیار مهم است
استاندار گیلان افزود: طبق اعلام جهاد کشاورزی، ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری در گیلان به ۲ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد، که با توجه با آب ذخیرهشده در پشت سد سفیدرود و میزان بارشهای صورت گرفته بهطور یقین سال زراعی خوبی خواهیم داشت به شرطی که با اعلام دقیق تقویم زراعی، مصرف آب مدیریت شود.
تاکید بر مدرنسازی شبکه توزیع آب زراعی در برخی از نقاط گیلان
حقشناس تصریح کرد: اصلاح، توسعه و نوسازی شبکه توزیع آب زراعی بسیار به مدیریت مصرف آب در استان کمک میکند، از این رو آب منطقهای باید برآوردی در خصوص میزان اعتبار لازم برای نوسازی شبکه توزیع آب زراعی را مشخص و در سفر رئیس جمهور به گیلان این اعتبار تامین شود.
میرابها باید در روستاها توسط دهیاران مشخص شوند
وی گفت: دهیاران به مانند سالیان گذشته باید با همکاری آب منطقهای به شناسایی میرابها و مدیریت مصرف آب زراعی در گیلان کمک کنند. استاندار گیلان با درخواست از شالیکاران در خصوص رعایت دقیق تقویم زراعی و آغاز به موقع مراحل کاشت و برداشت برنج بیان کرد: سال زراعی در گیلان از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز میشود، از این رو از تمامی شالیکاران درخواست دارم به این مسئله دقت کرده و زودتر مراحل کاشت و برداشت اراضی کشاورزی خود را آغاز نکنند.
گزارشگر: طاهره معمولی کارگر