فراهوش یا هوش فراانسانی بهعنوان سطحی از هوش تعریف میشود که تواناییهای ذهنی انسان را در اکثر زمینههای قابل اندازهگیری، پشت سر میگذارد. این به آن معناست که هر موجودی، با سطح هوش بالاتر از انسان هوشمند، امکان این را دارد که فراهوش در نظر گرفته شود. نیک بوستروم، فیلسوف برجسته هوش مصنوعی، در کتاب خود با عنوان «فراهوش: مسیرها، خطرات، استراتژیها»، مسیرهای مختلفی را برای توسعه فراهوش بررسی میکند. بوستروم با تکیه بر تکامل هوش و تاریخ پیشرفت تکنولوژی بشر، ظهور فراهوش را اجتنابناپذیر میداند. او به این نکته اشاره میکند که وجود انسانهای بسیار باهوش در مقایسه با میلیونها سال تکامل طبیعی، پدیدهای جدید است

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" بوستروم با مقایسه هوش انسان با نزدیکترین خویشاوندان حیوانی ما، بر افزایش قابلتوجه هوش انسان تاکید میکند. او نشان میدهد که انسانها در مقایسه با سایر حیوانات، جهشی ناگهانی در هوش را تجربه کردهاند. بوستروم همچنین به این نکته اشاره میکند که پیشرفتهای تکنولوژیک بشر، الگویی تصاعدی به جای خطی را دنبال میکند؛ به این معنی که هر اختراع جدید، به اختراع بعدی در زمان کوتاهتری منجر میشود. بوستروم با اتکا به مشاهدات خود، استدلال میکند که ظهور فراهوش نهتنها ممکن، بلکه بسیار محتمل است. اگرچه ماهیت دقیق ظهور این هوش نامشخص است، میتوان گمانهزنیهای علمی و تحصیلی در مورد آن ارائه کرد. در ادامه به برخی از این گمانهزنیها اشاره میشود.
پیشرفت های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی
یادگیری برای دستیابی به هوش عمومی در انسان ضروری است و الگوی یادگیری ماشینی روشی برای رسیدن به این هدف برای ماشینها محسوب میشود. با توجه به تئوریهای علمی، فرآیندی تکاملی بدون هدف مشخص، به هوش در سطح انسان منجر شده است. بنابراین، میتوان متصور شد هوش مصنوعی طراحی و هدایتشده توسط انسان، بتواند به هوش عمومی (در سطح انسان) دست یابد و سپس با درک مکانیزمهای خود، الگوریتمها و زیرساختهای جدیدی را برای افزایش تواناییهای شناختی خود مهندسی کند.
شبیه سازس کامل مغز
این رویکرد بر شبیهسازی دقیق ساختار و عملکرد مغز انسان برای ایجاد سیستم هوشمند متمرکز است. این کار با اسکن و مدلسازی دقیق معماری محاسباتی و فرآیندهای بیولوژیک مغز انجام میشود. بزرگترین چالش این رویکرد، اسکن مغز انسان زنده با دقتی است که برای شبیهسازی کامل مغز موردنیاز است. با این حال، پیشرفتهای تکنولوژیک متعددی برای دستیابی به شبیهسازی کامل مغز و افزایش کارآیی و قابلیتهای مغز شبیهسازیشده به سطح هوش فوقالعاده ضروری است.