فعالیت بزرگترین مزرعه بلوبری فضای آزاد ایران در رشت
مزرعه بزرگ «اِلابِری» بزرگترین مزرعه بلوبری فضای آزاد ایران است که توسط یک جوان از کشور ترکیه در رشت راهاندازی شده است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" الیاس کان، جوانی کارآفرین، دغدغهمند و فعال از کشور همسایه ایران یعنی ترکیه است.او که قریب به ۱۰ سال پیش از استانبول به ایران آمد در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله تولید پکیجهای گرمایشی و بازیافت پلیمری مشغول به فعالیت است و در این حوزه از مبدا ایران به ۱۰ کشور نیز صادرات دارد.اما دیدگاه او فقط مباحث اقتصادی و سرمایهگذاریهای کلان نیست.این جوانِ کارآفرین بسیار به مباحث کشاورزی نیز علاقهمند است که پیرو همین علاقه و به دلیل قیمت زیادی که میوه بلوبری در ایران دارد، پس از آنکه در ایران ازدواج میکند و صاحب فرزندی نیز میشود تصمیم میگیرد تا در ایران سکونت داشته باشد.

الیاس، همسر و دختر زیبایش اِلا، در شهرستان کرج استان البرز ساکن هستند که اکنون قریب به هشت ماه است که در حوزه کشت بلوبری نیز تصمیم به فعالیت گرفتهاند.او پس از مشورتهای زیاد با کارشناسان این حوزه، بزرگترین مزرعه بلوبری فضای آزاد ایران را در رشت راهاندازی کرد.در این مزرعه که به مساحت ۲۳ هزار متر است، نزدیک به ۱۰ هزار و ۵۰۰ عدد نهال بلوبری به سیستم هیدروپونیک کشت شده است.اکنون که از کشت این نهالهای کوچک بیش از سه الی چهار ماه میگذرد، الیاس نام تنها دخترش "اِلا" را روی برند محصولاتش گذاشته و مزرعه "اِلابِری" دارد به زمان برداشت دانههای ارزشمند بلوبری نزدیکتر میشود.
این جوانِ سرمایهگذار و کارآفرین بیش از هشت ماه است که در گیلان و در این مزرعه بلوبری بالغ بر ۱۰ میلیارد سرمایهگذاری کرده و در نظر دارد سالانه ۵۰ تن بلوبری از مزرعهاش در رشت برداشت کند. او میگوید: "امیدواریم سالهای آینده این میزان سطح کشت را افزایش دهیم". آقای کان، یکی از مهمترین دلایل کشت بلوبری در گیلان را آب و هوای مطلوب آن میداند: " به دلیل آب و هوای خوب رشت و شباهت آن به آب و هوای استوایی که یکی از ضروریات کشت بلوبری است این کلانشهر را مقصدی برای کار کشاورزی در حوزه کشت و برداشت بلوبری انتخاب کردیم".او رشت را به دلیل آب و هوای مطلوب برای کشت مانند یک گلخانه در فضای آزاد قلمداد میکند که میتواند در حوزه کشت محصولات استوایی یکی از مقاصد سرمایهگذاران این حوزه باشد.

ارقام بلوبری که در مزرعه اِلابِری کشت میشوند ارقام جنوبی هستند که نیاز به گرما و رطوبت دارند که با آب و هوای استان گیلان سازگاری دارند.الیاس کان میگوید: "حالا که بیش از سه ماه از کشت گذشته، متوجه این موضوع شدهایم که گیاه جای خود را دوست داشته و به خوبی در حال رشد است."به گفته این سرمایهگذار تُرک، کشور روسیه، کشورهای عربی مانند قطر و دبی و همسایههای ایران نیز بازار خوبی برای فروش بلوبری دارند که امیدوار است در سالهای آینده به این کشورها نیز صادرات داشته باشد.
این کارآفرین تُرک میگوید: "در صورتی که از آب و هوا و نتیجه نهایی کشت مطمئن شویم برنامههای بیشتری برای توسعه کشت و صادرات خواهیم داشت".سیستمی که برای مزرعه الابری طراحی شده کلا اتوماسیون است و مجموعا چهار الی پنج نفر به طور مستقیم در مزرعه کار میکنند و حدود ۳۰ الی ۴۰ نفر از افراد بومی نیز در مواقع هرس و برداشت به طور فصلی در مزرعه مشغول به کار میشوند.
الیاس کان، این جوان کارآفرین تُرک، یکی از مهمترین دلایل موفقیت کارهای تولیدی را داشتن اطلاعات میداند. او معتقد است که برخی با نداشتن دانش کافی وارد یک فعالیت میشوند و سرمایهگذاری میکنند و به همین دلیل در ادامه فعالیت خود دچار مشکل میشوند و نتیجه مطلوب نمیگیرند: " مادر مزرعه اِلابِری با آخرین تکنولوژی و با اطلاعات روز وارد شده و کشت خود را انجام دادهایم و در این مدت کوتاهی که از کشت محصولاتمان میگذرد، رشد گیاهان نشان از آن قدمهای درستی است که در مراحل ابتدایی برداشتیم و امیدواریم در سال اول تعداد بالایی از محصول را برداشت کنیم".

این سرمایهگذار و کارآفرین خارجی از همکاری دستگاهها و سازمانهای مربوطهای که در این مسیر با آنها رایزنی داشته نیز ابراز رضایت کرد و از همکاری با استان گیلان نسبت به سایر استانهایی که تاکنون در آنها سرمایهگذاری کرده احساس رضایت دارد و گیلان را فرصت خوبی برای سرمایهگذاری و کارآفرینی خصوصا در حوزه کشاورزی عنوان میکند و امیدوار است در سالهای آتی علاوه بر سطح زیر کشت بتواند فعالیت خود را نیز گسترش دهد".
منبع: فارس
مطالب مرتبط