رییس خانه صمت گیلان عنوان نمود:
کاهش هزینه تولید از مهمترین مولفه های رشد صادرات است
رییس خانه صنعت معدن و تجارت گیلان در همایش تحلیل از صادرکنندگان برتر گیلان با اشاره به زنجیره متصل تامین مواد اولیه، زیرساختها، تولیدات صنعتی به روز و استفاده از دانش و تخصص در امر صادرات گفت: یکی از مولفههای رشد صادرات تولید صادرات محور و در راس آن کاهش قیمت تمام شده کالا است تا بتواند قدرت رقابت پذیری در بازارهای خارجی را داشته باشد.
.jpeg)
به گزارش"گسترش تولید و تجارت" فرحمند پورعلی افزود: در شرایط تحریمی متاسفانه بخشنامه ها و دستورالعمل هایی داریم که در امر واردات کالا و تامین مواد اولیه تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده است.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر صنعتگران بدانند در ۶ ماه آینده پارامترهای تامین مواد و قطعات مورد نیاز ثابت می ماند با هر قیمت و شرایطی خود را تطبیق می دهند ولی متاسفانه در این خصوص نوسانات هفتگی و ماهیانه اتفاق می افتد که کار را برای آنها دچار مشکل، غیرقابل کنترل و پیشبینی می کند.
رییس خانه صمت گیلان تصریح کرد: امر تولید یک چرخه به هم پیوسته است و ترتیب اموری چون تامین مواد اولیه و سفارش خرید قطعات از خارج از کشور، حمل قطعه و مواد با کشتی، امور ترخیص گمرکی و حتی تامین قطعات برای کامیون های حمل بار در این زنجیره و سپس فرآیند تولید محصول در نهایت منجر به تولید کالای مصرفی می شود.
وی با تاکید بر اینکه تولید انبوه سبب کاهش هزینه های سنگین تولید می شود: تصریح کرد اگر حجم تولید محصول پایین بیاید آن شرکت یا کارگاه با ضرر و زیان روبه رو خواهد شد. از این رو یک تولیدکننده همواره با دغدغه افزایش تولید برای کنترل هزینه های خود مواجه است و این مقوله قطعا با شرایط حمایتی و پشتیبانی حاکمیتی می تواند به ثمر رسیده و زمینه ساز رشد اقتصادی گردد.
وی یکی دیگر از مشکلات صنعتگران را تولید و نگهداشت کالا در انبار برای توزیع به موقع آن در فصول مختلف سال طبق نیاز و تقاضای بازار و سایر شرایط عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال برای تامین محصولی مثل بخاری؛ تولیدکننده می بایست این کالا را در بهار تولید کند و سپس با شروع فصل پاییز به بازار عرضه نماید این در حالی است که وی متهم به دپو و انبار غیرقانونی محصول خود میشود از سویی دیگر در واقع باید این امر را بپذیریم که تولیدکننده تضمینی در آن سال برای فروش محصولات خود ندارد و احتمال دارد با توجه به دلیل نوسانات سنگین بازار آنچه که مورد تقاضا بوده اکنون نتواند آنرا به فروش برسد.
وی در ادامه با اشاره به موفقیت چین در عرصه اقتصادی، صنعتی و صادراتی گفت: سیاست های حمایتی کشور چین این امکان را برای تولیدکننده بوجود آورده که صنایع و تولیدات آن بتواند در عرصه بین المللی جایگاه محکم و اثرگذاری را کسب کند.
وی افزود: شخصا با شرکتهایی از چین مذاکره کرده ام که حتی نمی توانستند به زبان انگلیسی صحبت کنند ولی محصولات خود را به آمریکا صادر می کردند.
رئیس خانه صمت گیلان خاطر نشان کرد: سازماندهی اقتصادی کشورهای پیشرفته ای چون چین به دنبال انجام کار خوب و تولید صادرات محور و سپس سپردن امر صادرات به دست متخصصان حوزه تجارت است ولی متاسفانه در کشور ایران یک تولیدکننده هم می بایست خودش کار تولید و هم امر صادرات را انجام دهند و این در حالی است که انجام همه این مسئولیت ها به تنهایی و به دوش تولیدکننده سخت و هزینه بردار است.
وی ضمن قدردانی از دکتر پورحیدری رئیس اداره کل صمت گیلان و متولیان صمت استان تصریح کرد: هر تولیدکننده ای به دنبال افزایش تولید است چون از این طریق هزینههای تولید وی کاهش می یابد. از سویی دیگر تولیدکننده همواره به دنبال تولید با کیفیت محصولات خود و تولید کالا با قیمت مناسب و تحویل آن در زمان مناسب به مشتری است.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: این نکته را نباید از نظر دور داشت که یک تولیدکننده به دنبال کسب منفعت شخصی نیست بلکه فکر و همتی فراتر از این مقوله ها دارد.
وی افزود: به عنوان مثال با قطعی برق صنایع بمدت یک روز در هفته؛ ضررهای جبران ناپذیری به تولید و اشتغال وارد خواهد شد از این رو مسولین تصمیمگیر باید برای تامین برق مورد نیاز واحدهای صنعتی توجه بیشتری مبذول دارند چون تبعات سنگین آن دامنگیر اقتصاد و جامعه می شود.
وی در پایان تصریح کرد: اگر بخواهیم صنعت پیشرفته و صادرات خوب و قابل قبولی داشته باشیم باید با کمک هم یک وحدت رویه عملیاتی داشته باشیم تا تولید و صادرات کشور را به جایگاه شایسته ای برسانیم.