معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:
افزایش سطح آگاهی تغذیه ای مردم ، از عوامل مهم کاهش بروز بیماری هاست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همزمان با اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم تاکید کرد : کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف روزانه و نسبت میزان امگا ۶ به امگا ۳ در آن مناسب است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" سید محمود رضوانی در نشست خبری «پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم» با اشاره به نقش مهم اصحاب رسانه، جهت اطلاع رسانی انتخاب روغن مناسب برای حفظ سلامتی شهروندان با اصلاح الگوی مصرف ، بیان داشت : رسانه ها می توانند در تنویر افکار عمومی، جهت اطلاع رسانی تغذیه سالم برای شهروندان تاثیرگذار باشند.
سید محمود رضوانی با یادآوری شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از تاریخ ۱۵ تا ۳۰ آذر ماه ، در کشور بیان داشت : با توجه به افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر در دنیا که ایران هم از آن مسثنی نیست ، افزایش سطح آگاهی تغذیه ای مردم، می تواند از اقدامات مهم درجهت کاهش بروز بیماری ها باشد.
کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف خانوادهها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت : کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف است و نسبت میزان امگا ۶ به امگا ۳ در آن مناسب است، از اینرو در گروه بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای قرار دارد؛ روغن زیتون و کنجد ارزش تغذیهای خوبی دارند اما نمیتوانند نیاز بدن به امگا ۶ و امگا ۳ را تامین کنند. وی در ادامه با تقسیم روغنها به مایع، جامد و نیمه جامد افزود: روغنهای جامد مانند کره، مارگارین، روغن زرد حیوانی، پیه و دنبه و روغن کرمانشاهی حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند که به شدت موجب افزایش کلسترول بد خون میشوند و با سکتههای قلبی و بیماریهای قلبی و عروقی ارتباط دارد. رضوانی با اشاره به روغنهای مایع معمولی و مخصوص سرخ کردنی گفت: برای سرخ کردن عمیق و طولانی مدت باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردن و برای پخت و پز و تفت دادن در حرارت کم نیز باید از روغن مایع معمولی استفاده شود وی در ادامه تصریح کرد: روغنهای نیمه جامد نباتی از روغن های گیاهی که در حالت عادی مایع هستند طی فرآیند هیدوژناسیون تهیه میشود و دارای اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالایی است.
تغییر عادات غذایی مردم زمان بر و شدنی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تغییر دادن عادات غذایی مردم زمانبر اما شدنی است، اظهار داشت : طبق تحقیقات انجام شده ، آمارها بیانگر آن است که متاسفانه که استان گیلان در زمینه بیماری های غیرواگیر ، به ویژه بیماری های قلبی عروقی ، فشارخون و دیابت ، در وضعیت مناسبی قرار ندارد .
برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مصرف چربی و روغن را بایستی کاهش دهیم
وی گفت : استان گیلان با ۷۱.۷ درصد ابتلا به اضافه وزن و چاقی در جمعیت بالای ۱۸ سال رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند برخی سرطان ها ، دیابت ، بیماری های قلبی و عروقی است ، تاکید کرد : بیماری های قلبی عروقی با ۴۸/۲ درصد اولین عامل مرگ و میر در استان گیلان است.
وی در ادامه با اشاره به ثبت شهر رشت در سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق ، یادآور شد : با توجه به انتخاب شهر رشت به عنوان« شهر خلاق خوراک» باید اهمیت و توجه به غذای سالم را مد نظر قرار داد.
باید به بخش سلامتی افراد هم توجه شود تا« برند شهر خوراکی ها » به معنای واقعی حفظ گردد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد : مردم بایستی بدانند که مناسب ترین روغن برای مصرف از لحاظ خواص تغذیه ای ، روغن کانولا یا کلزاست که جایگزین درست و مناسبی برای سفره های مردم از جهت روغن های خوراکی می باشد.
گزارشگر : طاهره معمولی کارگر