افزایش 23 درصدی ترانزیت خارجی گمرکات گیلان
ناظرگمرکات گيلان و مديرکل گمرک انزلي گفت:طی نه ماه نخست امسال در زمینه ترانزیت خارجی صادره مقدار 189 هزار و 232 تن کالا با 23 درصد افزایش از طریق گمرکات گیلان را شاهد بوده ایم.
به گزارش گسترش تولید و تجارت به نقل از ایسنا، محمد شهبازی گفت:در نه ماهه اول امسال گمرکات گيلان توانست 328 هزار و 910 تن کالا به ارزش 225 میلیون و 446 هزار و 549 دلار صادرات داشته باشد.
وی افزود: از مجموع صادرات صورت گرفته از گمرکات استان گیلان در نه ماه اول امسال گمرک انزلی با 86 ميليون و 138 هزار و 355 دلار و با وزن 84 هزار و 196 تن صادرات کالای غیر نفتی درصد تغییراتی معادل 12 درصد رشد از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل را دارا بوده است.
ناظر گمرکات گیلان یاد آور شد: کالاهایی نظیر محصولات نباتی، میوه، چای، محصولات معدنی و مصنوعات آن، شیشه و مصنوعات آن، محصولات صنایع غذایی،محصولات نساجی و محصولات پلاستیکی عمدهترین اقلام صادراتی را به مقصد کشورهایی نظیر آذربایجان،روسیه و قزاقستان تشکیل میدهند و این سه کشور در میان بیش از 30 کشور مقصد صادرات گمرکات گیلان به ترتیب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.
شهبازی خاطر نشان کرد: همچنین کشورهایی نظیر گرجستان، عراق، هند، اکراین، آلمان، بلاروس، ارمنستان، فرانسه، جمهوري مولداوي، انگلستان، پاکستان، امارات متحده عربي، مالزي، عراق، افغانستان و ... نیز از فعال ترین طرف های تجاری این گمرکات محسوب میشوند.
وي تاکید کرد:با تلاش و کوشش خدمتگذاران مردم در گمرکات استان گیلان در طی نه ماه نخست امسال در زمینه ترانزیت خارجی صادره مقدار 189 هزار و 232 تن کالا با 23 درصد افزایش از طریق گمرکات گیلان و از مبداء کشورهای روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و اکراین به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان،قرقیزستان، مناطق آزاد و ... ترانزیت انجام گرفته است. ارزش کالای ترانزیت شده برابر با 187 میلیون 902 هزار و 392 دلار بوده است.
شهبازي عمده کالاهای ترانزیت شده از گمرکات گيلان را شامل سوخت،آهن آلات،چوب، تخته خودرو و ماشین آلات صنعتی و البسه عنوان کردند.
وی تصریح کرد: در این مدت بالغ بر یک میلیون و 488 هزار و 995 تن کالا به ارزش 690 ميليون و 671 هزار و 654 دلار از طریق گمرکات استان گیلان به کشور واردات قطعی شده است.
شهبازي ادامه داد: عمده کالاهای وارد شده شامل آهن آلات و ماشين آلات صنعتي،لوازم برقي و قطعات آن چوب و تخته، گندم و جو و ساير محصولات شيميايي است.
ناظر گمرکات گيلان متذکر شد: عمده واردات صورت گرفته گمرکات گیلان از کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان، چین، آذربايجان، ژاپن، کره جنوبی، آلمان، ترکيه و امارات و .... است.
وی افزود: در نه ماه نخست امسال 292 هزار و 95 نفر با 1درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به کشور وارد و 275 هزارو 545 از کشور خارج شده اند.