رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان عنوان نمود:
انعقاد 10 تفاهم نامه با انجمن مدیران صنایع استان جهت کمک به ارتقای صنعت گیلان
با توجه به افزایش روز افزون اهمیت آموزشهای مهارتی در عصر حاضر جهت کسب شغل، امروزه وزارت علوم با طرح این موضوع و تربیت نسل جدید با محوریت آموزش های مهارتی ماموریت جدیدی برای دانشگاه ها تبیین نموده و دانشگاه هایی همچون دانشگاه فنی و حرفه ای، رسالت توسعه آموزشهای مهارتی را عهده دار شده اند و در برنامه های بلند مدت خود منطبق با رسالت تعریف شده، به توسعه آموزش های مهارتی اقدام می نمایند.

طاهره معمولی کارگر- رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان در گفتگو با "گسترش تولید و تجارت" بیان اینکه رسالت اصلی دانشگاه نسل سوم ، تربیت و آموزش نیروی های متخصص ، کارآفرین است ، اظهار داشت: در راستای تحقق نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «تولید دانش بنیان ، اشتغال آفرین» برنامه ها واقدامات متنوعی در رابطه با بحث اشتغال و کارآفرینی در دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان و سایر دانشگاه ها در حوزه صنعت انجام پذیرفته است.
رسول شمشادی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان با انجمن مدیران صنایع استان وجود دارد و آموزشهای ما کارگاه محور است، بیان داشت: این دانشگاه بیش از ۱۰ تفاهم نامه با مدیران صنعتی استان جهت کمک به صنعت گیلان در صنایعی نظیر صنایع نساجی و شیمیایی منعقد نمود و نیروهای متخصص و فارغ التحصیل این دانشگاه، به کارخانجات مختلفی معرفی و جذب شدند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد فارغالتحصیلان این دانشگاه در حوزه کاردانی مشغول به فعالیت هستند، بیان داشت: ۵۰ درصد از فارغ التحصیلان ما در سطح کاردانی و کارشناسی در رشته های برق، الکترونیک، صنایع شیمیایی، نساجی و... در بخش صنعت استخدام و موجبات رشد و بهره وری تولید و بکار گیری نیروی کارآمد و مولد برای صنعت استان را فراهم می کنند.
حضور ۶ شرکت پارک علم و فناوری و ۸ واحد فناور در دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان
شمشادی به تشریح رسالت و ماموریت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان و نقش بی بدیلی آن در تامین نیروی کار متخصص برای بخش صنعت استان پرداخت و افزود: در سالجاری اقدامات خوبی در حوزه دانش بنیان انجام پذیرفته است، از جمله ی آن حضور ۶ شرکت پارک علم و فناوری و ۸ واحد فناور استان در محیط دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان می باشد که مشغول به فعالیت هستند .
راه اندازی مرکز نوآوری خودرو در آموزشکده شهید خداداد ی بندر انزلی
شمشادی با بیان اینکه در دانشکده ها و آموزشگاه های فنی و حرفه ای گیلان اتفاقات خوبی رقم خورده است، گفت: در آموزشکده شهید خدادادی بندر انزلی، با تدریس رشته های مختلف فنی و مهارتی خصوصا در حوزه خودرو، با حمایت معاونت علمی ریاست جمهور و اعتبارات اختصاص داده شده، مرکز نو آوری خودرو در این دانشکده ایجاد می شود و در حال حاضر ساخت اولین زیر دریایی امداد و نجات توسط یکی از متخصصین این دانشکده در حال انجام است.
وی ادامه داد: در دانشکده شهید چمران که در مرکز استان گیلان قرار دارد، رشته های مختلفی چون مهندسی برق، الکترونیک، صنایع شیمیایی، نساجی، معماری و عمران تدریس می شود و پیگیر ایجاد مرکز نوآوری هستیم و در سفر اخیر معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به گیلان، این درخواست با پروپزال تقدیم ایشان شد تا رسیدگی های لازم انجام شود.
شمشادی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان در حوزه کمک به جوانان در زمینه نوآوری، فناوری و اشتغال، خوشبختانه در وضعیت مطلوبی قرار دارد، افزود: بیش از ۸۰ دانشجو با کمکبنیاد نخبگان استان گیلان توانستند پس از گذراندن دوره های آموزشی دو ماهه نخبه پروری، به مرکز فناوری دانشگاه کمک کنند و خود مبلغ این کار بین دانشجویان شوند.
گذراندن دوره های آموزشی صنعت، توسط ۳۰ عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان
شمشادی با بیان اینکه با حمایت اساتید، ۳۰ عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان، دوره های آموزشی صنعت را گذراندند، یاد آور شد : ۹ هزار دانشجو در ۱۴۰ کارگاه و آموزشگاه های تخصصی در استان گیلان در رشته های مهندسی برق، الکترونیک، عمران، صنایع چوب، صنایع شیمیایی، گرافیک، طراحی و دوخت لباس، معماری، حسابداری و... در حال آموزش و یادگیری هستند.
افتتاح اولین آزمایشگاه مرکزی صنایع نساجی و شیمیایی در دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان
وی ادامه داد: در سال گذشته، اولین آزمایشگاه مرکزی صنایع نساجی و شیمیایی در دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان ( بین ۳۱ استان) افتتاح شد و این دانشگاه آماده ارائه خدمات و آموزش به دانشگاه های دیگر در حوزه صنایع شیمیایی، نساجی، الکترونیکی، مهندسی برق و ... را دارد.
شمشادی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان بیش از ۵۰ کد رشته محل تحصیلی و بیش از ۴۰ رشته دوره کارشناسی نا پیوسته، ۹ هزار دانشجو و ۱۳۰۰ مدرس دانشگاهی و ۷ دانشگاه و آموزشکده در سطح گیلان دارد، گفت: این آموزشکده ها و دانشکده ها با پراکندگی جغرافیایی در شهرستان های رشت، بندر انزلی، صومعهسرا، آستانه اشرفیه، لاهیجان و رودبار قرار دارند.
آموزشکده مادر و کودک سیدالشهدا رستم آباد ، آمادگی پذیرش ۱۰۰۰ دانشجو را دارد
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان ادامه داد: یک آموزشکده توسط خیرین مادر و کودک در زمینی به مساحت ۵ هکتار و ۱۴ هزار متر بنای سر پوشیده با کارگاه و آموزشگاه به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان، تحت عنوان «سیدالشهداء رستم آباد » به دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان حبه شد.
شمشادی با بیان اینکه این آموزشکده بیش از ۶۵۰ دانشجو دارد، گفت: این دانشکده دارای آمفی تئاتر، کلاسهای مجهز و ارائه سرویس غذا است، همچنین یک چهارم دانشجویان از سرویس های خوابگاه استفاده می کنند و در حال حاضر این دانشکده آمادگی جذب ۱۰۰۰ دانشجو را دارد.
گسترش ارتباط با اصناف و شرکتهای دانش بنیان از اولویتها و برنامه های دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان
وی با بیان این مطلب که تمام تلاش دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان این است که مشکلات نیروی انسانی صنایع، اصناف و خدمات را مرتفع نماید، گفت: گسترش آموزش های کار آفرینی به منظور افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری، درک نیازهای بخش صنعت در عرصه نیروی انسانی از طریق ارتباط نزدیک بین محیط آموزش و صنعت برای ایجاد قابلیت های حرفه ای و مکان یابی برای اشتغال فارغ التحصیلان، تربیت نیروی انسانی متناسب با فرصت های جدید شغلی و فنی و حرفه ای، گسترش ارتباط با اصناف و شرکت های دانش بنیان و شهرکهای صنعتی، از دیگر برنامه های این دانشگاه می باشد.
رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان، تربیت نیروهای ماهر و کار آفرین و جذب آنها در صنعت است
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان با بیان اینکه این دانشگاه همواره به عنوان بازوی بخش صنعت، جهت تربیت و آموزش نیروهای ماهر و کارآفرین و نیز جزئی از شورای سیاست گذاری آموزشهای سازمان صمت است، افزود: بیش از ۱۰۰۰ دوره آموزش مهارتی آزاد، جهت آموزش های کوتاه مدت در رشته های جوشکاری، مهندسی برق، مکانیک خودرو، عمران وفناوری اطلاعات برای بخش های خصوصی در دستور کار دارند و در موسساتی که مجوز آموزش دارند و کارآموزان این دوره ها را گذرانده باشند، در پایان کار برای آنها گواهی نامه فنی و حرفه ای صادر می کنیم.
مطالب مرتبط