وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تحقق حقوق شهروندی در این وزارتخانه، شورای عالی برای موضوع حقوق مصرف کنندگان تشکیل شده است تا از این طریق حقوق آنان بهتر استیفاء شود.
به گزارش گسترش تولید و تجارت به نقل از وزارت صمت، محمد شریعتمداری افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت تمام تلاش خود را برای استیفای حقوق مصرف کنندگان در کشور را به کار گرفته است اما براساس منشور حقوق شهروندی نیز تلاش های زیادی در یک سال گذشته در این وزارتخانه انجام شده است.
وی افزود: به همین منظور برای دستیابی به حقوق مصرف کنندگان شورای عالی تشکیل شده است و سازمان حقوق مصرف کنندگان در دولت نیز فعالیت دارد که یکی از مهمترین اموری که به عهده آن قرار دارد، استانداردسازی فعالیت ها به عنوان یکی از مهمترین حقوق مصرف کنندگان است.
وزیر صنعت خاطر نشان کرد: رئیس جمهور محترم نیز روی این مقوله تاکید جدی دارد و شورای عالی استاندارد در این زمینه حقوق مصرف کنندگان را تعیین می کند و آن دسته از کالاها و خدماتی که دارای استاندارد اجباری هستند مورد کنترل دولت است و بقیه کالاها نیز از طریق صاحبان تولیدکننده می توانند آرم استاندارد دریافت کنند ولی آرم استاندارد برای کالاهایی است که شورای استاندارد اجباری بودن آن را تایید کرده است.
وزیر صنعت افزود: به همین منظور ابلاغیه عام و خاصی در زمینه حقوق شهروندی به همه بخش ها ارسال شده است و با مشارکت دستگاه های اجرایی، برای تحقق آن تلاش می کنند.
وی تصریح کرد: البته باید التزام عملی به اجرای این اقدامات در جامعه وجود داشته باشد و در این راستا لوایح و شورایی برای مجموعه حقوق شهروندی در وزارتخانه تشکیل شده است.
وی افزود: با اجرای این منشور تسهیل امور، ایجاد فرصت های برابر، ایجاد شغل در بخش صنعتی، فعالیت های دسترسی آزاد به اطلاعات، شفاف سازی فعالیت های اجرایی وزارتخانه، حذف مقررات دست و پا گیر، ایجاد شرایط مطلوب تر برای مراجعه مردم به بخش های گوناگون صنعتی برای کسب مجوزهای لازم، اصلاح فضای کسب و کار و کاهش میزان مجوزهای صادره صورت می گیرد که البته همه اینها در حوزه های مختلف گزارش مشروح آنها رسیده است.