جولان روغن های تقلبی در شرایط نابسامانی بازار؛
شرایط فعلی بازار روغن موتور؛ نتیجه انحصار در تولید است
نابسامانی بازار روغن موتور به حدی رسید که در جلسهی کمیسیون صنایع و معادن با وزیر صنعت، معدن و تجارت که حدود 2 ماه پیش برگزار شد، به موضوعاتی مانند نابسامانی بازار فولاد، سیمان، روغن موتور و... اشاره شد و نمایندگان خواستار ساماندهی این بازارها شدند ولی با وجود گذشت بیش از یک ماه از نشست مذکور، بازار روغن موتور همچنان نابسامان است و مردم دچار ضرر و زیان میشوند.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وجود انحصار در حوزه روغن موتور بر نابسامانی بازار این کالا تاثیر مستقیم دارد، گفت: هرچند در نشست کمیسیون صنایع و معادن با وزیر صمت، اعضا بر ضرورت ساماندهی این بازار تاکید کردند اما بازار روغن موتور همچنان آشفته است.
علی جدی درباره نابسامانی بازار روغن موتور، گفت: در جلسهی کمیسیون صنایع و معادن با وزیر صنعت، معدن و تجارت که حدود 2 ماه پیش برگزار شد، به موضوعاتی مانند نابسامانی بازار فولاد، سیمان، روغن موتور و... اشاره شد و نمایندگان خواستار ساماندهی این بازارها شدند.
با نابسامانی بازار روغن موتور؛ مردم دچار ضرر و زیان میشوند
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود گذشت بیش از یک ماه از نشست مذکور، بازار روغن موتور همچنان نابسامان است و مردم دچار ضرر و زیان میشوند.
وی با بیان اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس باید به موضوع روغن موتور ورود کند، اضافه کرد: وزیر صمت و تولیدکنندگان روغن موتور باید در کمیسیون صنایع و معادن حاضر و موضوع گرانی روغن موتور یا عرضه قطره چکانی این محصول به بازار تعیین تکلیف شود.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وجود انحصار در این حوزه بر نابسامانی آن تاثیر مستقیم دارد، تصریح کرد: با افزایش قیمت روغن موتورهای اصل، مردم به سراغ خرید روغنهای تقلبی میروند و از آنجا که روغن موتور تقلبی بیکیفیت است، استفاده از آنها خطرات و مشکلاتی بسیاری برای خودروها ایجاد میکند.
دو بار افزایش قیمت روغن موتور در کمتر از یکسال
گفتنی است پس از آنکه شرکتهای تولیدکننده روغن موتور خواستار افزایش نرخ شدند، سازمان حمایت در خرداد ماه با این درخواست موافقت و مجوز افزایش ۲۵درصدی نرخ در سال۱۴۰۱ را صادر کرد، اما به دلیل عدمنظارت و عرضه ناکافی روغن موتور، مصرفکننده آن را با قیمتهای بسیار بالاتری خریداری میکند.
با توجه به شرایط تورمی کشور، مساله افزایش هزینههای تولید و نیاز تولیدکنندگان به افزایش نرخ محصولات تولیدی، موضوع عجیبی نیست، این موضوع اما در مورد تولیدکنندگان روغنموتور چندان صادق نبوده و مجوز سازمان حمایت برای رشد ۲۵درصدی نرخ محصولات این شرکتها قابلدفاع نیست.
طبق موارد اعلام شده، دلیل این افزایش قیمت، بالارفتن هزینههای تولید شامل قیمت لوبکات، نرخ ارز و به تبع آن مواد افزودنی، مواد اولیه وارداتی، مواد بستهبندی و سایر هزینهها عنوان شده بود.
از سویی مرداد سال گذشته نیز تولیدکنندگان روغن موتور درخواست افزایش ۷۲ تا ۸۲ درصدی قیمت روغن موتور را داده بودند.
این در شرایطی بود که پیشنهاد سازمان حمایت در آن زمان افزایش ۱۵ درصدی قیمت بود اما سرانجام روغن موتور از مرداد سال گذشته ۴۱ درصد گران شد.
با این حال به فاصله کمتر از یک سال و در حالی که ۱۰ ماه از افزایش قیمت قبلی می گذشت، سازمان حمایت دوباره با افزایش ۲۵ درصدی قیمت روغن موتور بخاطر بالارفتن هزینههای تولید موافقت کرد.
با یک حساب ساده مشخص میشود که قیمت روغن موتور در مجموع ۲ افزایش قیمتی طی یکسال گذشته، را تجربه کرده است.