صادرات به چین تا ۳ برابر قابل افزایش است
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: پارسال حدود ۹ میلیارد دلار صادرات به چین داشتیم که با توجه به ظرفیتهای موجود این میزان تا سه برابر یعنی ۲۷ میلیارد دلار قابل افزایش است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت گیلان"حمید زادبوم با بیان اینکه پارسال نخستین شریک صادراتی و وارداتی ما کشور چین بوده است افزود: پارسال حدود ۱۰ میلیارد دلار نیز از این کشور واردات داشتیم در حالی که کل حجم کل تجارت ما با جهان ۷۳ میلیارد دلار بوده است ضمن اینکه برخی کالاهای وارداتی چین کالاهایی است که ما سابقه صادرات این کالاها را داشتیم و داریم.
وی با بیان اینکه چین در سال ۲۰۲۰ حدود ۴ و ۷ دهم تریلیون دلار مبادلات تجاری داشت اضافه کرد: چند سال است که چین صادر کننده اول و دومین وارد کننده جهان است که اگر صادرات و واردات کل کشورهای اتحادیه اروپا را به صورت یکجا محاسبه کنیم به این میزان نمیرسد.
آقای زادبوم گفت: چین را به عنوان یک کشور نباید نگاه کرد بلکه باید به عنوان یک قاره و اقتصاد مهم به آن نگاه کرد، زیرا چین یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از ۳۰۰ میلیون نفر از این جمعیت افراد مرفهی هستند که در سطح مرفهان جهانی قرار دارند ضمن اینکه تقاضا برای کالاهای تجاری در این کشور بسیار بالاست و اگر کسی برای کالایی بتواند بازاری در چین پیدا کند تقاضای بسیار بالایی برای وی ایجاد خواهد شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما