نیاز سرمایه ۱۰ میلیارد دلاری برای جبران کمبود برق کشور
سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس گفت: در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات است که برای جبران این کسری به یک سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری نیاز است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" سیدمحمد پاک مهر سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس گفت: روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته پیش یک حد نصاب جدیدی از مصرف برق در کشور به ثبت رسیده است.
3 عامل مهم در ناترازی برق
سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت: چند سالی کشور با موضوع ناترازی برق دست به گریبان بود این ناترازی در اثر سه عامل مهم بروز و ظهور پیدا کرده است . یکی از این عوامل تغییراقلیم و گرمای شدید در فصل تابستان است.وی در ادامه افزود: تغییر اقلیم یک موضوع جهانی بوده و ایران نیز مشمول این تغییر اقلیم است.پاک مهر اظهارداشت: عامل دوم عدم سرمایه گذاری برای تولید برق پایدار بوده که نکته بسیار مهمی است که باید در سال های گذشته چنین اتفاق می افتاد که متاسفانه اتفاق نیفتاده است.وی عنوان کرد: به هر حال یکی از دلائل ناترازی برق بحث سیاست گذاری در حوزه سرمایه گذاری برای تولید برق است که باید به این مهم توجهی ویژه شود. سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت:افزایش مصرف برق (افزایش تعداد مشترکان برق ) سومین عامل ناترازی برق در کشور است.
یک میلیون به مشترکان برق در کشور اضافه شده که 80 درصد فقط مشترکان برق خانگی هستند
پاک مهر افزود: در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین 10 تا 12 هزار مگاوات است که برای جبران این کسری به یک سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری نیاز است.وی در ادامه به قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور اشاره کرد و افزود: کاهش مصرف برق از طریق سامانه های روشنایی و کاهش تلفات در شبکه برق از جمله راهکارهای که در این قانون آمده که باید سیاست گذاری شود سالانه حداقل یک درصد از شدت مصرف برق در کشور کاهش یابد.
آیا قانون مانع زدایی توسعه صنعت برق، موفق عمل کرده است؟
سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت:یکی دیگر از راهکارهای مورد پیش بینی در قانون مزبور این بود که طبق ماده (4) قانون صنایع انرژی بر باهمکاری وزارت صمت و نیرو حداقل 10 هزار مگاوات برق تولید کنند.وی افزود: از این میزان 9 هزار مگاوات برق باید در نیروگاه های حرارتی و یک هزار مگاوات برق باید در نیروگاه های تجدید پذیر و پاک در مدت سه سال یعنی سال 1401 تا 1404 تولید می شد. پاک مهر بیان داشت: اگر این اتفاق می افتاد کشور در تولید برق به پایداری می رسید که متاسفانه این سهمیه وزارت صمت بوده که تاکنون اتفاق نیافته است.وی یادآورشد: صنایعی در کشور وجود دارد که از شبکه سراسری برق تغذیه می کنند ومیزان مصرف برق این صنایع هم بسیار بالاست.
منبع: تسنیم