بازچرخانی فاضلاب، ابزار پایداری در تامین منابع آب
مدیر کل دفتر بهرهبرداری فاضلاب آبفا گفت: جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهری افزون بر الزامات زیستمحیطی و بهداشتی، میتواند بهعنوان یکی از منابع تامین آب نامتعارف در مصارف صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" سید مرتضی احتشامی مدیر کل دفتر بهرهبرداری فاضلاب آبفا در گفتگو با برنامه «روزی نو» ضمن اشاره به روند پیشرفت طرحهای فاضلاب در دولت چهاردهم اظهار کرد: هماکنون ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب کشور ۶.۲ میلیون مترمکعب در شبانهروز است که این عدد تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۸ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
پیشبینی اجرای ۶۷ طرح فاضلاب تا سال ۱۴۰۷
مدیر کل دفتر بهرهبرداری فاضلاب آبفا افزود: طبق برنامهریزی انجام شده، در سال ۱۴۰۴ تعداد ۲۴ طرح، در سال ۱۴۰۵ تعداد ۱۶ طرح، در سال ۱۴۰۶ تعداد ۲۱ طرح و در سال ۱۴۰۷ نیز ۲ طرح فاضلاب به بهرهبرداری خواهد رسید.
ورود بخش خصوصی به پروژههای فاضلاب و فروش پساب
احتشامی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای پروژههای فاضلاب، گفت: برای تمامی شهرهای کشور این طرحها در نظر گرفته شده و اقدامات موثری در خصوص فروش پساب به بخش خصوصی صورت گرفته است. همچنین هزینهها و اقدامات اجرایی مرتبط با ساخت و بهرهبرداری از تاسیسات فاضلاب به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار شده است.
مدیر کل دفتر بهرهبرداری فاضلاب آبفا انعقاد ۶۴ قرارداد در قالب بیع متقابل و فروش پساب خبر داد
وی تصریح کرد: تاکنون ۳۱۴ میلیون مترمکعب پساب از طریق این قراردادها واگذار شده که درآمد حاصل از آن بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بوده و مستقیماً در ساخت و توسعه پروژههای فاضلاب هزینه شده است.
در حال حاضر ۳۶۵ شهر تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند و شاخص بهرهمندی به ۶۵ درصد رسیده که طبق برنامه تا پایان برنامه هفتم به ۷۰ درصد خواهد رسید
وی در ادامه از نیاز سرمایهای ۲۳ میلیون تومانی برای هر نفر به منظور توسعه زیرساختهای فاضلاب سخن گفت و افزود: با توجه به محدودیت منابع مالی، مشارکت بخش غیردولتی میتواند راهگشا باشد. احتشامی در پایان با اشاره به پایین بودن قیمت آب در ایران تاکید کرد: پایین بودن نرخ آب موجب اسراف و کاهش انگیزه برای سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای فاضلاب شده است، حال آنکه طرح فاضلاب میتواند نقش موثری در تقویت منابع تجدیدپذیر ایفا کند.
منبع: مهر