رییس اداره بازرسی کار گیلان در همایش اهمیت ایمنی، بهداشت و محیط زیست در صنعت گفت:
ایجاد و ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار از نشانه های بارز توسعه پایدار در هر کشور است
رییس اداره بازرسی کار استان گیلان با بیان اینکه ارتقای فرهنگ ایمنی همواره به عنوان مهمترین راهبرد پیشگیری از حوادث ناشی از کار است، گفت: در همین راستا استفاده از منابع علمی، تخصصی یکی از کاربردی ترین و اساسی ترین ابزار یادگیری، آموزش و ترویج در خصوص ایمنی کار می باشد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" اکبرنیا با بیان اینکه ایجاد فضای سالم و ایمن برای کارگران، یکی از وظایف پیش بینی شده برای کارفرمایان است اذعان داشت: این امر علاوه بر مسولیت قانونی، از لحاظ وجدانی و دینی نیز بسیار حایز اهمیت است.
وی ادامه داد: بر همین اساس اداره بازرسی کار طی سالیان متمادی با استفاده از سیاست های نوین، به روز و تخصصی در خصوص آموزش جامعه کار از طریق مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به واسطه مرکز آموزش استان که مجوز را از این مرکز دارند، نسبت به ارایه ایمنی با آموزشی تخصصی اقدام نمودند.
وی در ادامه به برخی از وظایف مسئولین ایمنی اداره کار که مورد بررسی قرار می گیرد، اشاره کرد و گفت: شناسایی خطر، درس آموزی از حوادث، ارزیابی ریسک، ارایه راه حل های اصلاحی، و... از آیتم های است که درخصوص واحدهای تولیدی استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
اکبرنیا تفویض اختیارات لازم جهت کشف خطرات، حذف واسطه و ارتباط مستقیم با مسول ایمنی را از جمله موارد کاهش صدمه و آسیب در محل کار عنوان کرد و گفت: یکی از عوامل موثر در پیشگیری از حوادث کار، کارگران هستند، از بدو استخدام محافظت از کارگر شروع می شود، کارگر نیز در قبال کارفرما مسولیت دارد و با رعایت قواعد و مقررات ایمنی در سطح کارگاه و استفاده از تجهیزات ایمنی و دوری از خطر در محیط کار کارگاه و گزارش شبه حادثه و موارد حادثه ساز به کارفرما یا نماینده آن می تواند از بروز بسیاری از حوادث ناشی از کار ممانعت کند.
وی با بیان اینکه کارگران در خط مقدم تولید قرار دارند ، اذعان داشت: متاسفانه در برخی کارخانجات، کارگران مسئول ایمنی را نمی شناسند و اعتقادی به آموزش ندارند و این امر منجر به بروز حادثه در محیط کار خواهد شد.
رییس اداره بازرسی کار گیلان با بیان اینکه اداره بازرسی کار در رشته های مختلف افرادی را با شرایطی خاص و سختگیرانه جذب می کنند، ادامه داد: این افراد آموزش دیده در استان ها جذب و وظایف خود را انجام می دهند و با استفاده از نیروهای متخصص در سطوح مختلف علمی، مهمترین وظیفه اصلی این بازرسان حفظ جان کارگران است.
اکبرنیا با بیان اینکه کارفرمایان باید از وجود چنین مشاورانی در کارگاه های تولیدی خود استفاده کنند، یادآورشد: بازرسان هرگز در محیط کار برای مچ گیری کارفرما و یا کارگر نمی روند، بلکه کارفرما باید از این ظرفیت مشاوره ایمنی استفاده کرده و در جهت مواردی که در خصوص رفع نقص قوانین ابلاغ می شود اقدام نمایند، تا مشکلات مرتفع گردد.
اکبرنیا با بیان اینکه بر اساس پراکندگی حوادث برحسب فعالیت های اصلی ۳۳ درصد حوادث مربوط به بخش صنعت است، گفت : یک سوم حوادث ناشی از کار را صنعت استان به خود اختصاص داده است و این امر به هیچ وجه قابل قبول نیست، زیرا صنعت باید اضلاع ثابت ومستحکمی داشته باشد و کلیه عناصر ایمنی در آن موجود باشد.
وی در پایان خواستار افزایش نظارت و بازرسی های بازرسان کار در واحدهای تولیدی استان و ارتباط بیشتر با جامعه کارگری و کارفرمایی استان شد تا مهمترین اصل و اساس سازمان بین المللی کار که «انسان سالم، موجب ارتقای بهره وری خواهد شد » را محقق کنیم.
گزارش: طاهره معمولی کارگر
مطالب مرتبط