برگزاری دومین کنفرانس بینالمللی بهینهسازی سیستمهای تولیدی و خدماتی در آبانماه ۱۴۰۱
دبیر دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی از برگزاری این کنفرانس بینالمللی در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبانماه ۱۴۰۱ خبرداد.

دکتر حمزه امین طهماسبی در گفت و گو با خبرنگار "گسترش تولید و تجارت" از برگزاری دومین کنفرانس بینالمللی بهینهسازی سیستمهای تولیدی و خدماتی در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبانماه ۱۴۰۱ خبرداد و اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس، ترویج تحقیقات کاربردی در کلیه بخش ها و سیستمهای صنعتی و خدماتی و انواع مختلف کسب و کار به صورت میان رشته ای، فراهم آوردن امکان هم اندیشی و تبادل نظر آگاهانه علوم و دستاوردهای جدید در شاخه های مختلف رشته مهندسی صنایع با متخصصان؛ گسترش، توسعه و پیشبرد دانش مهندسی صنایع در کشور و آشناسازی صنایع با روش های علمی مهندسی صنایع در بخش های مختلف صنعت و خدمات؛ رصد فعالیت های علمی در حوزه مهندسی صنایع و دست یابی به آخرین یافته های پژوهشی، توسط گروه مهندسی صنایع دانشگاه گیلان است.
وی افزود: منظور از بهینه سازی یک سیستم، کمینه یا بیشینه کردن تابعی است که این تابع معیاری از عملکرد سیستم می باشد. این عمل در نهایت به بهبود کارایی سیستم می انجامد. در این راستا محورهای اصلی این کنفرانس شامل حوزه های مختلف استفاده از ابزارهای بهینه سازی به دو صورت عام و خاص است. محورهای خاص بهینه سازی در صنعت و خدمات شامل مدیریت پروژه، ، مدیریت کیفیت و بهرهوری، مدیریت نگهداری و تعمیرات، لجستیک و زنجیره تامین، برنامهریزی تولید و کنترل موجودی بوده و گرایش های جدیدتر مهندسی صنایع همچون سیستمهای سلامت، صنعت گردشگری و سیستمهای آب و انرژی و سیستمهای شهری، سیستم های مالی شامل صنعت بورس، بانک و بیمه را در برمی گیرد و از محورهای عام می توان به بهینهسازی در علوم مهندسی، دادهکاوی، محاسبات نرم و فازی، بهینهسازی غیرقطعی، تصمیمگیری چند معیاره و نظریه بازی اشاره کرد.
امین طهماسبی خاطرنشان کرد: این رویداد بین المللی با حمایت علمی 4 انجمن کشوری شامل انجمن مهندسی صنایع ایران، انجمن مدیریت کیفیت ایران، انجمن سیستم های هوشمند ایران و جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و تحت حمایت سیویلیکا و با همکاری دانشگاه ها، مراکز علمی، دستگاه های اجرایی و سازمان ها و بنگاه های دولتی و خصوصی و انجمنهای فعال حوزه صنعت در استان گیلان، برگزار می شود.
دبیر دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی گفت: حضور اساتید معتبر بین المللی به عنوان سخنران کلیدی از کشورهای اسپانیا، انگلستان، مالزی و کشور عزیزمان ایران، فرصتی برای آشنایی با پژوهش های روز این حوزه است.
وی همچنین گفت: این کنفرانس تحت حمایت و دارای کد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC بوده و کلیه مقالات پذیرفته شده در این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد؛ همچنین طی هماهنگی های بعمل آمده با هیئت تحریریه چند مجله معتبر همچون مجله (International Journal of Operation Research and Decision Studies)، مجله (International Journal of Applied Research on Industrial Engineering) نشریه Journal of Decision Making: Theory and Practice و نشریه صنعت و دانشگاه، مقالات برتر پذیرفته شده در کنفرانس در این مجلات به چاپ خواهد رسید.
وی افزود: تقویت روحیه همکاری و ترویج فرهنگ ارجاع مشکلات فناورانه موجود در صنعت جهت رفع آنها به دانشگاه و نگریستن به این ارتباط از منظر اقتصاد دانایی محور از مسائلی است که باید مدنظر قرار گیرد و درک رویکرد و نگاه متفاوت دانشگاه و صنعت نسبت به مشکلات و تلاش برای یافتن زبان مشترک، از مسائلی است که انجام آن بر عهده هر سه ضلع مثلث دولت، صنعت و دانشگاه است.
امین طهماسبی افزود: حمایت و تشویق ویژه دولت از بخشهای تولیدی و صنعت برای سرمایهگذاری و تاسیس واحدهای تحقیق و توسعه در دانشگاهها جهت ورود کشور در عرصه صنایع نوین و فناوریهای پیشرفته نیازی است که باید بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد؛ نقش پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و شتاب دهنده های کسب و کار در این مسیر بسیار حیاتی بوده و همرسانی فناوری به محیط تولید و سرمایه گذاری واقعی از موضوعات اساسی در این مسیر است.
وی اداه داد: استفاده از مدیران صنایع به عنوان مشاور صنعتی در کلاسهای درس، تشویق اساتید به ارایه دروس به صورت کاملا کاربردی و با مثال های واقعی از محیط صنعت و زندگی روزمره به جای بیان صرفا مطالب تئوری، تامین نیروی متخصص و کارآمد و کمک به جذب نخبگان در صنعت، کارآموزی و کارورزی جدی دانشجویان در صنایع، هدایت مسیر پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری به سمت پروژههای کاربردی و تقاضامحور، ایجاد روحیه تحقیق و امید به آینده در جوانان و فراهم آوردن شرایط مهاجرت معکوس سرمایههای فکری و مالی از جمله دستاوردهایی است که هر سه بخش دانشگاه، صنعت و دولت از آن منتفع میشوند.
وی تصریح کرد: البته در این بین ضمن عرض تاسف، شرایط خوب بازارهای سوداگرانه که امکان هرگونه سرمایه گذاری جدید در محیط تولید و کسب و کار را سلب کرده و مخل پیشرفت واقعی کشور است، در شکل گیری و استمرار وضعیت موجود بسیار پررنگ است.
دبیر دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی گفت: قطعا رسانه های فعال در این حوزه می توانند با پوشش خبری صحیح موفقیت ها و نتایج حاصل از ارتباط درست و تلاش های صورت گرفته و همچنین ساختارهای موفق ارتباطی ملی و بین المللی، نقشی تاثیرگذار در فرهنگسازی حوزه فناوری و ایجاد شور و شعف و امید به آینده در جوانان و دانشجویان داشته باشند.
وی در پایان با درخواست از فعالان صنعتی و تولیدی استان جهت مشارکت در این رویداد، تصریح کرد: لازم می دانم تا از تمامی اساتید گرانقدر از دانشگاه های معتبر کشور که در قالب کمیته علمی با دبیرخانه کنفرانس همکاری داشتند، کمال سپاس را بجا آورم؛ همچنین از همکاران، دست اندرکاران و دانشجویان عزیز که در قالب کمیته اجرایی با کنفرانس همکاری دارند و همینطور تمامی انجمن ها، دانشگاه ها، صنایع و سازمان ها که به نوعی یار و یاور ما بودند، تشکر می کنم وامیدوارم برگزاری این گونه کنفرانس ها بتواند با معرفی روش های علمی مدیریت کسب و کارها در شرکتها، اصناف و صنایع، ضمن کمک به معیشت و رفاه عمومی اقشار مختلف جامعه، به توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان منجر شود.