قیمت راتون لنگرود 30درصد بیشتر از برنج اولیه
مدیر جهاد کشاورزی لنگرود گفت: کیفیـت پخـت و خـوراک بـرنج راتـون بهتر از کیفیت پخت محصول اصلی اسـت و به همین دلیل معمولا برنجی که از راتون به دست میآید، 30درصد از برنج اولیه گرانتر است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" محمد باقر قاسم پور گفت: زراعت راتون یکی از راههای افزایش محـصول بـرنج اسـت کـه عـلاوه بـر افـزایش تولید، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بـر دارد.
وی افزود: اغلب کشاورزان لنگرودی راغب به پرورش راتون هستند،اما از آنجاییکه پرورش این محصول معمولا به شرایط آب و هوایی بستگی دارد، امسال به دلیل بارندگی های متعددی که داشتیم پرورش راتون بیشتر از سال گذشته در شهرستان لنگرود نبود.
قاسمپور با بیان اینکه استفاده از راتون نسبت به سایر کشتهای دوم در برنج آسـانتـر و کـاربردیتـر اسـت ادامه داد: کیفیـت پخـت و خـوراک بـرنج راتـون بهتر از کیفیت پخت محصول اصلی اسـت و به همین دلیل معمولا برنجی که از راتون به دست میآید، 30درصد از برنج اولیه گرانتر است.
وی خاطرنشان کرد: راتون لنگرود مشتریان خاص خود را دارد و به دلیل اینکه در هنگام تولید و پرورش اصلا از سم استفاده نمیشود، اصلا بر دست کشاورزان نمیماند.
اسـامی محلـی که برای برنج راتون در گیلان مصطلح است عبارتند از: شاهبج، شی ورز، ورزازاکـی است.
منبع: ایسنا