تقویت صنعت خودرو کشور بر واردات خودرو ارجحیت دارد
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودرو کشور آزادسازی واردات خودرو را مانع توسعه صنعت خودرو کشور عنوان کرد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت"، عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور آزادسازی واردات خودرو را مانع توسعه صنعت خودرو کشور عنوان کرد.
رضا رضایی با توجه به تصویب طرح آزادسازی واردات خودرو در مجلس اظهار داشت: در شرایطی که کشور با محدودیت ارز مواجه است واردات خودرو اقدامی غیر کارشناسانه است و اگر ارزی نیز وجود دارد شایسته است که به صنعت خودرو کشور تزریق شود تا این صنعت جان بگیرد.
وی با بیان اینکه واردات خودرو تنها مسکنی برای حل مشکلات صنعت خودرو کشور است، عنوان کرد: با خروج دولت از صنعت خودرو و عدم دخالت آن در تعیین مدیران شرکت های خودروسازی و همچنین با سیاست گذاری صحیح و توجه به فرصت ها و تهدیدها می توان چالش های موجود در این صنعت را به راحتی رفع کرده و صنعت خودرو کشور را از وضعیت کنونی نجات داد.
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشوردر ادامه بیان کرد: با توجه به کمبود ارز در کشور دولت می تواند فرصتی را در اختیار خودرو سازان قرار دهد تا بتوانند از طریق داخلی سازی میزان ارزبری را تا حد زیادی کاهش دهند و از سوی دیگر از مدیران عامل خودرو سازی بخواهد که محصولات خود را ظرف مدت زمان معینی توسعه دهند.
رضایی تصریح کرد: علی رغم فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال که تحت عنوان رفع موانع تولید نام گذاری شده اما همچنان با تصمیماتی نظیر آزادسازی واردات شاهد موانع توسعه صنعت خودرو هستیم. این در حالی است که ورود خودروهای خارجی به کشور مشکلی از این صنعت حل نخواهد کرد.
وی با تاکید بر این موضوع که دولت جدید نباید مرتکب اشتباهات دولت قبل در مورد صنعت خودرو شود، افزود: از آنجا که در حال حاضر همه زنجیره تولید خودرو از تولید مواد اولیه تا تامین نقدینگی در اختیار دولت است لذا دولت فعلی با مدیریت صحیح می تواند به سهولت چالش های این صنعت را رفع کند.
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودرو کشور قیمت گذاری دستوری را بزرگترین مشکل این صنعت عنوان و بیان کرد: قیمت خودرو باید بر اساس قیمت تمام شده تعیین شده و سود معقولی برای قطعه ساز و خودرو ساز در نظر گرفته شود و از طرف دیگر محدودیت هایی نیز برای تولید کنندگان تعیین شود تا طبق ضوابط موجود به فعالیت خود ادامه دهند.
رضایی یادآور شد: هنگامی که صحبت از اصلاح قیمت خودرو می شود مسئولین نیروی انسانی مازاد در خودرو سازی ها را در افزایش قیمت تمام شده موثر می دانند. اگر چه حضور نیروهای انسانی تحمیلی در شرکت های خودروسازی را نمی توان انکار کرد اما تاثیر آن بر افزایش قیمت تمام شده قابل توجه نیست.
وی با اشاره به راهکارهای اصلاح قیمت خودرو اذعان داشت: یکی از راهکارهایی که وزیر جدید صمت باید در این زمینه انجام دهند جبران ما به التفاوت قیمت تمام شده با سود معقول در بازار و یا آزادسازی قیمت خودرو است و در گام های بعدی با تامین نقدینگی مورد نیاز خودرو سازان و قطعه سازان تعداد خودرو های ناقص در پارکینگ ها را کاهش دهند و بدین ترتیب زمینه رشد تیراژ خودرو را فراهم کنند.
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور درباره واردات خودروهای هیبریدی و الکتریکی که در مصوبه مجلس نیز به آن اشاره شده است، گفت: قطعا وجود خودرو های برقی در کشور به نفع همگان است اما تعداد خودروهای برقی که می تواند وارد کشور شود عدد قابل توجهی نیست که در کاهش آلودگی هوا تاثیرگذار باشد. لذا به جای واردات خودروهای برقی می توان خودرو سازان داخلی را یاری کرد تا با ارتقای محصولات خود به سمت تولید خودرو های برقی حرکت کنند./خبر خودرو