برگزاری نشست خبری و ارائه عملکرد مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی رشت با اصحاب رسانه
نشست خبری روسای کمیسیون های عمران و شهرسازی شورای شهر رشت با حضور شهردار و رئیس شورای اسلامی در تالار مرکزی رشت برگزار شد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" مسعود عباس نژاد رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهر رشت در نشست خبری با برخی از اصحاب رسانه گیلان ضمن تشکر از رسانه ها جهت انعکاس اخبار و بیان دغدغه های مردم و مشکلات شهری اظهار کرد: مدیریت شهری با وجود مشکلات اقتصادی همواره جهت ارائه خدمات به شهروندان از هیچ تلاشی دریغ نکردند که این تلاش ها قابل تقدیر است.وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص امید آفرینی با جهاد تبیین گفت: در این راستا ،مجموعه مدیریت شهری ، مطالعه و اجرای پروژه ها و ارائه عملکرد مطلوب جهت خدمت به مردم را از وظایف مهم خود قرار داده است.
به لحاظ درآمدی ، بودجه ای و انضباط مالی، شهر رشت از شهرهای هم تراز خود پیشتر است
وی با بیان اینکه پنج معاونت شهرداری رشت که امورات همه سازمان های شهرداری حول محور این پنج معاونت است ، تصریح کرد: عملکرد این معاونت ها به یکدیگر وابسته است و اگر اتفاقی در شهر به وقوع می پیوندد ، شهردار پای کار است ، هر پنج معاونت در کنار شهردار در حال انجام وظایف خود هستند و اتفاقات رقم خورده حاصل تلاش محموعه مدیریت شهری است.به گفته وی : برنامه ریزی و توسعه شهری ، کنترل و نظارت بر ساخت و ساز ، مدیریت و توسعه فضاهای عمومی ، مقاوم سازی و ایمن سازی ، هماهنگی با سایردستگاه ها از وظایف و اهداف معاونت شهرسازی است.
قابلیت ساخت ساختمان های ۳۰ طبقه در منطقه ۵ شهرداری
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه گام های بزرگی در راستای بلندمرتبه سازی در شهر رشت برداشته شده که مورد حمایت و همراهی استاندار گیلان است ، عنوان کرد:منطقه ۵ شهرداری رشت قابلیت اعطای پروانه برای ساخت ساختمان های ۳۰ طبقه را دارد و برنامه ریزی های لازم در خصوص بلند مرتبه سازی در منطقه ۵ (لاکان) صورت گرفته است.
تخفیف ۷۵ درصدی جهت ساخت و ساز در بافت فرسوده شهر رشت | اعطای مجوز ساخت هتل ۲۲ طبقه در شهر رشت
عباس نژاد افزود :اگر ساخت ها بصورت تجمعی باشد در خصوص زیرساخت ها صرفه جویی خواهد شد. وی ادامه داد اعطای مجوز ساخت هتل ۲۲ طبقه در شهر رشت از اقدامات معاونت شهرسازی است که آماده انعقاد قرارداد با سرمایه گذار است.وی در خصوص احداث رینگ ۹۰ متری رشت تصریح کرد:رینگ های شهری باید خارج از محدوده شهری و با فاصله زیاد از مناطق مسکونی ساخته شوند مطالعات رینگ ۹۰ متری رشت که در سالیان گذشته (۳۰ سال پیش) صورت گرفته کاربردی نیست و موجب احداث رینگ داخل منطقه مسکونی می شود .
احداث رینگ از وظایف وزارت راه و شهرسازی و تامین اعتبار آن باید از محل اعتبارات ملی باشد
عباس نژاد با اشاره به اینکه موافق احداث رینگی هستم که برای مردم قابل استفاده باشد ، اذعان کرد:رینگی که بتواند رفع کننده مشکل ترافیک و فراهم آوردن آسایش و رفاه مردم باشد ، ارزشمند است.عباس نژاد یادآور شد : تامین اعتبار از سوی وزارت راه و شهرسازی و انجام مطالعات جدید احداث رینگی که خارج از منطقه مسکونی باشد مدنظر مجموعه مدیریت شهری رشت است.
وی در تشریح وضعیت زمین های نسقی نیز گفت: در زمان های قدیم مالکیت زمین ها مربوط به حکومت ها بود که حکومت مالکیت را به خوانین و خوانین به رعیت می دادند ، طی سال ۱۳۴۲ با انجام اصلاحات اراضی مالکیت به رعیت داده نشد و قراداد بین مالکیت و رعیت نسق است که کاربری آن کشاورزی بوده و بر اساس قانون جلوی همه اقدامات به غیر کشاورزی در آن گرفته می شود.وی با بیان اینکه شش هزار هکتار از زمین های اطراف شهر رشت با کاربری کشاورزی و نسق است ، تصریح کرد: این زمین ها ، زمین های کشاورزی و روستایی بوده که وارد حوزه شهری شده و در زمین کشاورزی ساخت و ساز خلاف است که هم اکنون محلاتی همچون جماران ، پاره بیجار ، آج بیشه و … دچار این وضعیت هستند.
عباس نژاد با تاکید بر اینکه قانون اجازه برنامه ریزی و ساخت و ساز در زمین های نسقی را نمی دهد ، خاطرنشان کرد:هم اکنون ۳۰۰ هکتار از زمین های رشت درکمیسیون ماده ۵ در استانداری از کاربری کشاورزی به کاربری مسکونی تغییر یافته و خیابان بندی و جدول گذاری صورت گرفته است
تخریب و جریمه از راهکارهای موجود در کمیسیون ماده ۱۰۰ است
وی افزود: در شورای ششم جرائم بگونه ای تعریف شده که نقش بازدارنده از خلاف سازی داشته باشند، زیرا برای تخریب به دلیل ارائه مدارک به دیوان عالی و طولاتی شدن مدت زمان بررسی ، سکنه بعد از ساکن شدن اجازه تخریب را نخواهند داد و این از مشکلات مجموعه مدیریت شهری است.
بازگشایی معابر و نهضت آسفالت الویت مدیریت شهری در سال 1404
محسن سماکچی رئیس کمیسیون حمل ونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت نیز در این نشست در خصوص رینگ ۹۰ متری رشت، عنوان کرد: چندین بار گفته ام که رینگ ۹۰ متری اصلا رینگ نبوده و U شکل بوده است و امروزه با توجه به واقع شدن در محدوده شهری قابلیت اجرا ندارد. طرح و برنامه مربوط به ۲۰ سال پیش بوده است و امروزه شروع بار ترافیکی ما از پیش از میدان گیل است.وی افزود: طرح مطالعاتی رینگ شهری جدید در سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد. ضمن آن که بازگشایی مسیر گیل به مسکن مهر که بخشی از آن طرح قبلی بوده است نیز به منظور تسهیل تردد ساکنان آن محدوده اجرایی می شود.
محسن سماکچی با اشاره به مشکلات ترافیکی متعدد شهر رشت بازگشایی معابر را عاملی تاثیرگذار در کنار تقاطع های غیرهمسطح برای کاهش مشکلات ترافیکی دانست و افزود: در ضوابط بودجه ۱۴۰۴ بازگشایی معابر با اولویت بندی دیده شده است. با افزایش جمعیت و تعداد خودروها، باید در زمینه ترافیک به جای اقداماتی برای کوتاه مدت، دیدگاه ۳۰ ساله داشته باشیم. رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه ما نیز در رشت زندگی می کنیم و گره های ترافیکی را می بینیم خاطرنشان کرد: شهرداری بودجه دولتی ندارد و کوچکترین بازگشایی ۲ هزار میلیارد تومان هزینه دارد. روزی که شورای ششم آغاز به کار کرد کل بودجه شهرداری کمتر از هزار میلیارد تومان بود و با تلاش همین اعضا، امروز به بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی برای سال آینده رسیده ایم و در کنار احداث تقاطع های غیرهمسطح به سراغ بازگشایی معابر می رویم.
احداث رینگ شهری نیاز به اعتبارات ملی دارد و مطالعات آن در نیمه نخست سال آینده انجام خواهد شد
به گفته وی ؛ برای دریافت کمک های دولتی باید طرح مطالعاتی داشت و در شهر رشت در ادوار گذشته شورا هیچ طرح مطالعاتی برای رینگ شهری وجود نداشت. تمام کلانشهرها در این مسیر برای جذب اعتبارات ملی به منظور احداث رینگ شهری حرکت کرده اند و شورای ششم رشت با کمک اساتید دانشگاه همین استان طرح مطالعاتی را دنبال خواهد کرد.محسن سماکچی در خصوص آسفالت معابر گفت: امسال برای نخستین بار، تمام مناقصات آسفالت ۲۸ اسفندماه در دست پیمانکاران خواهد بود. از ابتدای سال ۱۴۰۴ نهضت آسفالت خواهیم داشت و از ۱۵ فروردین ماه شهر رشت شاهد عملیات گسترده آسفالت خواهد بود.عضو شورای اسلامی شهر رشت در پایان افزود: در سال ۱۴۰۴ بعد از سرگل به سعدی، اولویت ما بازگشایی بلوار شهید کوچکی است. در محدوده پل صابرین و گلباغ نماز و خمسه بازار با گره ترافیکی مواجهیم و با بازگشایی خیابان، بخشی از مشکلات ترافیکی رفع خواهد شد.
گزارشگر : طاهره معمولی کارگر