تحقیق جدید: طعم غذا در محیط بسته تغییر میکند
تحقیقات جدید دانشگاه ملبورن استرالیا نشان داد که محیطهای بسته و منزوی، نحوه درک بو و واکنشهای احساسی افراد نسبت به رایحههای غذایی را تغییر میدهد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" پژوهشگران دریافتهاند که محیطهای بسته، مانند ایستگاه فضایی بینالمللی، شیوه درک افراد از رایحه غذا را تغییر میدهند و احساسات، تاثیر قابل توجهی بر واکنشهای آنها میگذارد. در این تحقیق که با استفاده از واقعیت مجازی برای شبیهسازی شرایط فضا انجام شد، شرکتکنندگان اعلام کردند که بیشتر رایحهها را قویتر احساس میکنند، البته به استثنای علف لیمو که در وضعیت میکروگرانش متفاوت بود.احساسات مثبت باعث تقویت درک رایحهها میشد، در حالی که استرس خفیف آن را کاهش میداد. این یافتهها نشان میدهد که حالات عاطفی بر تجربه طعم در شرایط انزوا تاثیرگذار است. این پژوهش میتواند به شخصیسازی رژیم غذایی فضانوردان و افرادی که در انزوا به سر میبرند کمک کند و سلامت روانی آنها را در محیطهای بسته بهبود بخشد.
تیم پژوهشی در این مطالعه، واکنشهای احساسی و درک ۴۴ نفر را نسبت به هشت رایحه غذایی در دو محیط مختلف مقایسه کردند: نشستن روی صندلیهای خوابیده که وضعیت فضانوردان را در شرایط میکروگرانش شبیهسازی میکند؛ و سپس در محیط بسته ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) که با استفاده از عینکهای واقعیت مجازی برای شرکتکنندگان شبیهسازی شده بود.رایحههایی که تیم تحقیقاتی روی شرکتکنندگان آزمایش کردند عبارت بودند از وانیل، بادام، لیمو، میرتل لیمویی، اکالیپتوس، نعناع فلفلی، سرکه و علف لیمو.
این پژوهش که در مجله «Food Research International» منتشر شده، در ادامه کارهای قبلی این تیم است و هدف آن کمک به توضیح این موضوع است که چرا فضانوردان گزارش میدهند غذاها در فضا طعم متفاوتی دارند و در ماموریتهای طولانی برای خوردن میزان معمول مواد مغذی مورد نیازشان با مشکل مواجه میشوند - موضوعی که اخیراً در اخبار نیز به آن پرداخته شده است.این مطالعه پیامدهای گستردهتری برای تحقیقات بیشتر در زمینه بهبود رژیم غذایی افراد منزوی، از جمله ساکنان خانههای سالمندان دارد که میتواند با شخصیسازی رایحهها برای تقویت طعم غذایشان انجام شود.
منبع: فارس
مطالب مرتبط