صید پشه آئدس در تمامی ۱۷ شهرستان گیلان؛ بهسازی محیط بهترین راه مقابله است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر ضرورت رعایت توصیههای پیشگیری از گزش پشه آئدس گفت: این پشه در تمامی ۱۷ شهرستان گیلان شناسایی صید شده که در این شرایط بهترین راه مقابله با آن بهسازی محیط است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" سیدمهدی سلیمانی ضیابری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانههای گیلان اظهار کرد: تمیز کردن محیط اطراف منزل و محل کار، از بین بردن زبالهها و ضایعات و اطمینان از عدم وجود آب راکد که محل نگهداری و رشد پشههاست برای مقابله با پشه آئدس ضروری است.
سلیمانی با تاکید بر اهمیت رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از گزش پشه آئدس و مقابله با آن اضافه کرد: برای کاهش خطر گزش پشه آئدس باید از لباسهای آستین بلند و رنگ روشن استفاه شود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت ارائه آموزشهای لازم به مردم برای پیشگیری از گزش پشه آئدس و ابتلا به بیماریهای ناشی از آن بیان کرد: آگاهی عمومی در مورد پشه آئدس، راههای انتقال آن و روشهای پیشگیری و کنترل، نقش بسیار مهمی در موفقیت اقدامات بهسازی محیط و کاهش جمعیت پشهها دارد.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری مردم برای پیشگیری از تکثیر و گزش آن و با بیان اینکه این پشه در ۱۷ شهرستان استان صید شدهاست، اضافه کرد: مردم باید نگرانی جامعه بهداشتی و درمانی را نسبت به این موضوع درک کنند و برای پیشگیری از تکثیر پشه آئدس همکاری کنند.
هوای گرم بهترین شرایط برای فعالیت پشه آئدس بوده و بیشترین گزش این پشهها صبحها و غروب است
دکتر سلیمانی اضافه کرد: پشه آئدس در صورت آلوده بودن میتواند ناقل و عامل بیماریهای خطرناک تب دانگ، چیکو نگونیا و زیکا باشد از اینرو ضروریست تا توصیههای پیشگیرانه توجه جدی عموم مردم باشد.
علائم شایع گزش پشه آئدس
وی بیان کرد: تب، سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ از جمله علائم شایع گزش پشه آئدس است. تاکنون یک مورد ابتلا به بیماری ناشی از نیش پشه آئدس در گیلان مشاهده شد ه است .
یک مورد ابتلا به بیماری ناشی از نیش پشه آئدس در گیلان شناسایی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به شناسایی یک مورد ابتلا به بیماری ناشی از پشه آئدس در استان از مردم خواست تا توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند. محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دومین نشست پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با محوریت پشه آئدس اظهار کرد: تاکنون یک مورد مبتلا به بیماری های منتقله ناشی از نیش پشه آئدس در شهرستان املش شناسایی و مورد تائید قرار گرفت که پس از بازگشت از کشورهای حاشیه خلیج فارس به بیماری مبتلا شده که سریعا در ایزوله قرار گرفته است.وی با تاکید بر جدی گرفتن موارد بهداشتی پیشگیری از بیماریهای منتقله از گزش نیش پشه آئدس افزود: موارد بهداشتی و رعایت دستورالعمل بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیمارهای منتقله از نیش پشه آئدس ضروری است.آشوبی با بیان اینکه در بروز و شیوع بیماریها، اطلاع رسانی و شفافیت بسیار مهم است اظهار کرد: نظام سلامت موردی برای پنهان کردن ندارد و بهترین شیوه اطلاع رسانی؛ بهنگام، شفاف و به اندازه است.
آشوبی با مهم دانستن آموزش به مردم به ویژه توسط بهورزان و مراکز جامع خدمات سلامت بیان کرد: تمام مراکز سلامت محور و سامانه های ارتباطاتی مردم با دانشگاه علوم پزشکی گیلان از جمله ۴۴۰۱ باید دوباره فعال شوند
پشه آئدس میتواند درصورت آلوده بودن، ناقل و عامل بیماریهای خطرناک تب دانگ، چیکو نگونیا و زیکا باشد، به همین دلیل این دانشگاه آموزشهای لازم را در راستای پیشگیری از بیماریهای ناشی از گزش پشه آئدس منتشر کرده است.
روشهای پیشگیری از بیماریهای ناشی از گزش پشه آئدس
برای کاهش جمعیت پشهها باید مکانهایی که در آن این حشرات تولید مثل میکنند مانند لاستیکهای مستعمل از بین برده شود؛خودداری از بازنگهداشتن درب مخازن نگهداری آب، خشک کردن آبهای راکد اطراف منزل( به دلیل اینکه آبهای راکد بهترین مکان برای تجمع و تخم گذاری حشرات است)، پوشاندن پنجرهها با توریهای ریز برای ممانعت حشرات به منزل، خالی و تمیزکردن سطل آب زیر کولر و آب ظروف حمام پرندگان و حیوانات خانگی به صورت روزانه از روشهای پیشگیری عنوان شدهاست. همچنین در پوستر آموزشی یادشده استفاده از لباسهای رنگ روشن و پیراهن آستین بلند و شلوار توصیه و در پوستر دیگری آورده شده است که هنگام پیک نیک و برپایی چادر، منطقهای را انتخاب کنید که از آب راکد دور باشد و از پشه بند استفاده شود و در صورت حضور ضروری در مناطق آلوده، اسپری و ترکبیات دورکننده حشرات مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: ایرنا